Serviti, va rog, o cafe(ne)a literara!

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi (ASFI) desfăsoară cea de-a doua Cafenea Literară din cadrul Concursului International de poezie si proză, Echos Francophones, joi, 10 aprilie 2014, începând cu ora 18:00. Librarium Palas Mall îi găzduieste pentru câteva ore pe iesenii simpatizanti ai artei condeiului, pregătiti să dezbată despre amenintare si despre fenomenul de amnezie a cuvintelor în creatia literară.

Discutiile vor fi animate de nume sonore ale spatiului literar: Emil Brumaru, Valeriu Stancu, Florin Irimia, Stefania Hănescu, Bogdan Federeac siVlad A Gheorghiu, iar  atmosfera va fi destinsă de acordurile de chitară ale lui Andrei Popa si de replicile dinamice ale trupei de teatru Impro Iasi din cadrul Asociatiei Studentilor Francofoni din Iasi si a Lectoratului Francez Iasi.

De miercuri, 23 aprilie până marti, 29 aprilie se vor desfăsura o serie de activităti derulate în paralel cu înscrierile în competitia Echos Francophones. Această săptămână va consta în creatii ad-hoc (desene pe asfalt), interpretări de texte, dar si vizualizarea unui film tematic francofon.

Concursul international de poezie si proză Echos Francophones în limba franceză si în limba română a atins în acest an pragul celei de-a IX-a editii. Înscrierile se desfăsoară în perioada 11 martie – 22 aprilie, pentru creatiile în limba franceză si 20 martie – 10 aprilie, pentru cele în limba română, la adresa de e-mail:  concours.echosfrancophones2014@gmail.com, temele de creatie fiind déjà-vu, ameninţarea şi amnezia cuvintelor.

Anuntarea câstigătorilor va avea loc în intervalul 1-2 mai, finalul competitiei fiind marcat de Festivitatea de premiere ce va avea loc pe 13 mai, unde vor fi desemnati tinerii maestri ai creatiei francofone.

INFO

www.asfi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: