Serile Filmului Romanesc TIMPUL, editia a VI-a este dedicata actorului George Mihaita

sfr 2015

Serile Filmului Românesc TIMPUL este la a VI-a ediție în 2015 și se desfășoară la Iași, între 6 și 10 mai. Anul acesta, invitatul special este actorul George Mihăiță, care a jucat în filme românești de top (Reconstituirea, Accident, Veronica, Undeva la Palilula).

Primele două zile din program îi sunt dedicate actorului român de teatru și film, iar deschiderea galei va avea loc la Teatrul Național „V. Alecsandri” din Iași.

Cu ocazia lansării oficiale a perioadei și a invitatului special, echipa festivalului lansează site-ul serilefilmului.ro, unde pot fi găsite detaliile, programul, precum și un istoric al „Serilor Filmului Românesc”. Doritorii de a fi voluntari în cadrul festivalului se mai pot înscrie până pe 10 aprilie a.c., intrând pe site și accesând știrea Fii voluntar la SFR TIMPUL.

Ediția a VI-a a festivalului are peste 20 de invitați de marcă din lumea filmului românesc, iar noutatea din 2015 constă în faptul că Irina Margareta Nistor este consultantul cinematografic al proiectului.  O altă noutate a „Serilor Filmului Românesc TIMPUL” este prezența unui ambasador cultural al festivalului, în persoana actorului Adrian Păduraru.

Pe lângă filmele proiectate, cea de-a doua zi a festivalului de film Serile Filmului Românesc TIMPUL va cuprinde și o lansare de carte. Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” va găzdui lansarea cărții Zig-Zag prin alfabetul vieții, semnată de actorul Vladimir Găitan.

Apărută la Editura All, cartea este structurată sub forma unei discuții amicale între Vladimir Găitan și Maria Capelos. Iubitor declarat al poveștilor, îndrăgitul actor atribuie fiecărei litere din alfabet câte o poveste, ca într-un joc, rezultatul fiind „o bibliografie a unui mare actor care are trează și obiectivă conștiința propriei existențe” (George Stanca).

Cu toate că ludicul își face simțită prezența, volumul lui Vladimir Găitan, lansat în cadrul Târgului de carte Gaudeamus 2014, cuprinde confesiunile și amintirile actorului, singura cerință adresată de către acesta cititorilor fiind „răsplata cu un gând bun”.

În celelalte zile ale festivalului, actori și regizori români vor veni în fața spectatorilor pentru sesiunile de Q&A, care vor avea loc la sfârșitul fiecărei zile.

Scopul festivalului Serile Filmului Românesc TIMPUL este acela de a susține și promova filmul românesc. Având o periodicitate anuală, evenimentul cultural organizat de Asociația Studenților Jurnaliști Iași și Asociația Revistei TIMPUL, are ca partener oficial revista de cultură contemporană Timpul, iar calitatea de producător îi revine grupului editorial Adenium.

INFO

Festivalul “Serile Filmului Românesc TIMPUL”

Web: serilefilmului.ro

FB: www.facebook.com/serilefilmuluiromanesc

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: