Serile Filmului Romanesc 2017

Serile Filmului Românesc vor începe în această primăvară, de Ziua Regalității, cu invitați speciali și filme românești din toate timpurile. Ediția a VIII-a a SFR se va desfășura între 10 și 14 mai, sub atenta supraveghere a Ambasadorului Cultural Irina – Margareta Nistor, care va reprezenta festivalul pentru al doilea an consecutiv.

Irina – Margareta Nistor (Ambasadorul Cultural al SFR), despre ediția din 2017 a Festivalului SFR: „Capitolul 8, (un infinit răsturnat), din acestă frumoasă poveste, ticluită de studenții din Moldova lui Ștefan cel Mare, va aduna din nou spectatori de toate vârstele, nerăbdători să-i întâlnească pe invitații de pe marele ecran, care vor descinde în sălile orașului, la ceas de seară, și nu numai, să-și depene amintirile de la filmări și să răspundă, cu răbdare, la tirul de întrebări al pasionaților, din partea locului. Mă bucur nespus de onoarea de a fi și de astă dată acreditată ambasadoare în țara pe care aș numi-o Cinefilia, și sper să nu mi se termine prea curând mandatul, că demisia sigur nu mi-o dau în veci!

Andrei Giurgia (Directorul SFR), despre ediția a VIII-a: „În cele cinci zile de festival vor fi proiectate pe marele ecran peste 50 de producții cinematografice, la care vor fi invitați peste 60 de personalități ale filmului românesc. În acest an, la Serile Filmului Românesc, va fi realizat „un regal” al filmului românesc, cu producții reprezentative pentru fiecare perioadă a cinematografiei românești”.

Organizator: ARTIS. Inițiator, partener principal: Asociația Studenților Jurnaliști. Partener cultural oficial: Ateneul din Iași. Perioadă: 10- 14 mai (2017). Ambasador cultural: Irina Margareta Nistor. Scop principal: Promovarea cinematografiei românești și readucerea publicului în fața acesteia

Invitat special: detalii, în curând!

INFO

Serile Filmului Românesc

festivalsfr.ro

www.facebook.com/serilefilmuluiromanesc

PE ACEEASI TEMA:

Proiecție de film „BD în alertă” la Ateneul din Iasi

Proiectie de film: ”Dacii”, de Sergiu Nicolaescu

Proiectie de film: ”Caravana cinematografica”

Proiecție de film la Ateneul din Iasi: ”BD la munte si la mare”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Un scuter si 2000 de alte premii, de Paste, la Iulius Mall

Festivalul Internațional al Educației Iași 2017[FIE]

Midi Culture @Skin Music Lounge

Louder than ever @Skye Club

Scrie un comentariu: