Serile de cinema ale Institutului Francez din România la Iași

În cadrul programului „Elvire Popesco hors les murs”, Institutul Francez din România la Iași va propune o serie de proiecţii de filme francofone.

Prima dintre acestea va avea loc miercuri, 15 iulie, începând cu ora 21.00, pe peluza din spatele cladirii de pe bulevardul Carol I, nr. 26. Într-o atmosfera amicala, așa cum v-am obișnuit deja, va propunem o comedie a carei ironie este colorata de romantism:

GURA LUMII – Franţa – 2018 (1h38)
Film subtitrat în limba româna
Regia: Agnès Jaoui

Castro, cândva un star al micului ecran, este acum un animator TV în declin. Astazi e invitat la petrecerea dată de vechea sa prietenă și producătoare, Nathalie, care s-a mutat într-o casă frumoasă lângă Paris. Hélène, sora lui Nathalie și fosta soție a lui Castro, va fi şi ea printre oaspeţi. Când erau tineri, împărtășeau aceleași idealuri, dar succesul a făcut din Castro un pragmatic (sau mai degrabă un cinic), în timp ce Hélène a rămas fidelă credințelor ei…

Festivaluri: CPH PIX 2018, Helsinki 2018, Hamburg 2018

*Purtarea maștii este obligatorie. Toate masurile necesare în vederea asigurarii distanţei între participanti vor fi luate de Institutul Francez.

INFO

Institutul Francez Iasi

Bd. Carol I, nr. 26, Iasi

Web: www.institutfrancais.ro

FB: www.facebook.com/Institut-francais-Iasi

Tel.: 0232 267 637 sau 0769 056 203

E-mail: equipe.iasi@institutfrancais.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: