Seri de colinde la Palatul Roznovanu

In acest an Primaria Municipiului Iaşi şi Street Events organizeaza in zilele de 15, 16, 21 si 22 decembrie 2012. Evenimentul ”Seri de Colinde” in cadrul Evenimentelor dedicate Sarbatorilor de Iarna 2012. Evenimentul „Seri de Colinde 2012” este dedicat locuitorilor Municipiului Iasi care doresc sa se bucure de frumusetea Sarbatorilor de iarna. Lumina Sfanta a Sarbatorilor coboara mai frumos in sufletele noastre in muzica de colinde specifica momentului Nasterii Mantuitorului Iisus Hristos si finalului de an.

“Serile de colinde” se vor desfasura pe parcursul a 4 zile magice. Astfel, spectacolele se vor desfasura in zilele de 15, 16, 21 si 22 decembrie 2012 in Sala Mare a Palatului Roznovanu – Primaria Municipiului Iasi, incepand cu ora 19.00.

Zilnic, incepand cu ora 18.00, in deschiderea “Serilor de Colinde”  va rasuna muzica artistilor din Cvintetului de alamuri “Adamos Brass”.

Aducand un plus de stralucire, Zana Serilor de Colinde va spune povesti de iarna celor prezenti la eveniment
iar micii ingerasi din corul de copii ”Alpha Lirae” vor umple de bucurie sufletele cu colindele pe care le vor interpreta.
Concertele din fiecare seara vor aduce in fata publicului artisti valorosi ce vor interpreta atat colinde romanesti cat si internationale.

Spectacolele vor fi filmate si transmise pe un ecran ce va fi amplasat in fata Palatului Roznovanu, astfel incat si cei un pic mai grabiti sa se poata bucura de exceptionalele momente ale Serilor de Colinde. Intrarea este libera si toti cei prezenti la eveniment vor primi o carticica cu colinde romanesti “Colinde in dar”, pentru a duce si in casele participantilor o farama din spiritul Sarbatorilor de Iarna.

PROGRAM

  • 15 decembrie 2012

18:00 – 18:50 –in deschiderea  spectacolului, Cvintetul de alamuri “Adamos Brass” condus de profesor Liviu Adamachi va sustine un spectacol de colinde in holul Palatului Roznovanu . Spectacolul incepe la ora 19.00 cu povestile citite de Zana Serilor de Colinde, actrita Diana Roman,  clasa prof. univ. dr. Emil Coseriu pe muzica de Glockenspiel, in interpretarea percutionistului Iustin Rusu. In sala vor patrunde mai apoi, interpretand colinde,  ingerii din Corul de copii  “Alpha Lirae” al Colegiului National de Arta Octav Bancila, Dirijor – prof. dr. Luminiţa Duţica.

Seara de colinde va continua cu muzica complexa a Cvintetul “Academica” ce ne va impresiona prin interpretarea unor piese instrumentale specifice Sarbatorilor de iarna,  cat si acompaniind-o pe soprana Ina Cristea ce aduce prin vocea sa magia colindelor.

  • 16 decembrie 2012

18:00 – 18:50 –in deschiderea  spectacolului, Cvintetul de alamuri “Adamos Brass” , condus de profesor Liviu Adamachi,  va sustine un spectacol de colinde in holul Palatului Roznovanu . Spectacolul incepe la ora 19.00, cu povestile citite de Zana Serilor de Colinde, actrita Tatiana Grigore,  clasa prof. univ. dr. Emil Coseriu, pe muzica de Glockenspiel in interpretarea percutionistului Iustin Rusu. In sala vor patrunde mai apoi, interpretand colinde,  ingerii din Corul de copii  “Alpha Lirae” al Colegiului National de Arta Octav Bancila, Dirijor – prof. dr. Luminiţa Duţica.

La final, concertul de colinde sustinut de Corul de camera “VOX ART’IS”, Dirijor Bogdan Cojocaru.

  • 21 decembrie 2012

18:00 – 18:50 –in deschiderea  spectacolului, Cvintetul de alamuri “Adamos Brass” condus de profesor Liviu Adamachi,  va sustine un spectacol de colinde in holul Palatului Roznovanu . Spectacolul incepe la ora 19.00 cu povestile citite de Zana Serilor de Colind,  actrita Tatiana Grigore,  clasa prof. univ. dr. Emil Coseriu, pe muzica de Glockenspiel in interpretarea percutionistului Iustin Rusu. In sala vor patrunde mai apoi, interpretand colinde,  ingerii din Corul de copii  “Alpha Lirae”  al Colegiului National de Arta Octav Bancila, Dirijor – prof. dr. Luminiţa Duţica.

A treia seara de colinde va continua cu muzica prestigiosului cor  “Cantores Amicitiae”  al Universitatii de Arte “George Enescu” din Iaşi, condus de Prof. Univ. Dr. Nicolae Gasca.

  • 22 decembrie 2012

18:00 – 18:50 –in deschiderea  spectacolului,  Cvintetul de alamuri “Adamos Brass” condus de profesor Liviu Adamachi,  va sustine un spectacol de colinde in holul Palatului Roznovanu . Spectacolul incepe la ora 19.00 cu povestile citite de Zana Serilor de Colinde, actrita Tatiana Grigore,  clasa prof. univ. dr. Emil Coseriu pe muzica de Glockenspiel in interpretarea percutionistului Iustin Rusu. In sala vor patrunde mai apoi, interpretand colinde,  ingerii din Corul de copii  “Alpha Lirae” al Colegiului National de Arta Octav Bancila, Dirijor – prof. dr. Luminiţa Duţica. Seria

Serilor de colinde 2012 se incheie cu spectacolul sustinut de The Jassy Horn Sound, condus de  Emil Ambrosa, alaturi de soprana Cristina Grigoras, tenor Ionut Urdes, bas Ciprian Chitu.

INFO

www.primaria-iasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: