„Seratele Procopiu la Palat”: „Despre calitatea aerului – cu Știință și Responsabilitate”

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” și Asociația „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM România organizează, în perioada septembrie 2019 – iunie 2020, o nouă serie a „Seratelor Procopiu la Palat”.

Primul eveniment din această serie se va desfășura joi, 19 septembrie 2019, de la ora 18.00, în Sala „Ștefan Procopiu” și îl va avea ca invitat pe conf. univ. dr. habil. Silviu Gurlui, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Fizică, specialist în Optică și Spectroscopie, Fizica laserilor și Protecția mediului înconjurător. Metodele de diagnoză și monitorizare a calității aerului, factorii poluanți și politicile actuale la nivel internațional vor constitui subiectul unei serate științifice de mare interes.

Proiect coordonat de prof. univ. dr. Ovidiu Florin Călțun, președinte ESTEEM România, în colaborare cu muzeograf Camelia Teodora Cristofor, de la Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”, „Seratele Procopiu de la Palat” au debutat în martie 2016, prilejuind publicului ieșean întâlniri memorabile cu profesori și pedagogi, oameni de știință, cercetători de renume internațional din țară și străinătate.

Printre invitații acestor întâlniri s-au numărat prof. univ. dr. Gheorghe Popa, profesor emerit al Facultății de Fizică – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași; Rolf Hempelmann, președinte al Asociației Germane a Laboratoarelor pentru școlari (LernotLabor); Basarab Nicolescu, Președinte al Centrului Internațional pentru Cercetări și Studii Transdisciplinare; prof. univ. dr. Neculai Eugen Seghedin, prorector la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”din Iaşi.

Organizate din dorința de a insufla tinerei generații interesul pentru știință, aceste evenimente sunt destinate publicului larg.

Intrarea este liberă.

INFO

Palatul Culturii

Piata Stefan cel Mare si Sfant nr. 1, Iasi

contact@palatulculturii.ro

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/PalatulCulturiiIasi

PE ACEEASI TEMA:

Recital de pian, susținut de Alina Andriuți – Shemchuk și Ivan Shemchuk, la Palatul Culturii din Iași

Eveniment dedicat științei, la Palatul Culturii din Iași: „Săptămâna Creierului” 2019

IAȘI Guitar Academy 23 – 24 iulie 2019

Conferința „Academia Română – trecut și prezent”, susținută de Academician Bogdan C. Simionescu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Harap Alb | Sala Unirii (Cinema Victoria)

Aventuri cu… DL. Goe | Sala Unirii (Cinema Victoria)

Doru Octavian Dumitru | Show de comedie

Love and other things | Liber Artis Orchestra

Scrie un comentariu: