Serata Procopiu la Palat: „Limbajul uman și limitele inteligenței artificiale”

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” și Asociația „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM România continuă marți, 12 decembrie 2017, de la ora 18.00, seria Seratelor „Procopiu” la Palat, cu evenimentul lunii decembrie: „Limbajul uman și limitele inteligenței artificiale”.

Gazda Seratei va fi prof.univ.dr. Dan Cristea, de la Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, membru corespondent al Academiei Române. Prelegerea va introduce auditoriul în domeniul fascinant al Inteligenței Artificiale, arătând metode de reprezentare a cunoașterii umane și de utilizare a acesteia în conceperea de aplicații ce reproduc competența și performanța umană în situații variate.

Capacitatea omului de a lua decizii și de a planifica acțiunile viitoare, de a dezvolta inferențe într-un spațiu semantic, de a utiliza limbajul natural, de a înțelege imagini și sunete sunt câteva dintre subiectele abordate de acest domeniu, în care cercetarea a ieșit deja din laborator pentru a schimba viața de zi cu zi.

Vor putea roboții și programele expert să le explice oamenilor cum și de ce au luat o decizie? Ce analogii se pot face între limbajele de programare și limbajul uman? Vor utiliza mașinile viitorului metafore, așa cum facem noi? Care sunt limitele inteligenței artificiale și care va fi modul de comportament și comunicare al roboților viitorului? Subiecte mult controversate, precum cele amintite, vor incita publicul tânăr la discuții libere. Evenimentul se va desfășura în Sala „Ștefan Procopiu”, iar intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Coordonatorii acestui proiect sunt muzeograf Camelia Cristofor, expert, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”și prof.univ.dr. Ovidiu Călțun, președinte ESTEEM România.

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/complexul.moldova

PE ACEEASI TEMA:

Expozitie Panait Istrati la Palatul Culturii

Prelegeri despre viața și personalitatea unor mari oameni de știință

Expoziția Taberei de grafică „Norbert Thomae” Bistriţa 2018

Festivalul Internațional al Muzicii Mecanice 2018. PROGRAM

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

„Efectul Genovese” de Alina Nelega la TVR

VINO SÂMBĂTĂ LA IULIUS MALL IAȘI SĂ SĂRBĂTOREȘTI INAUGURAREA TUCANO COFFEE: CONCERT AFRICAN ORCHESTRA, PREMII ȘI DEMONSTRAȚII BARISTA

”În pași de poezie” la CCS Iasi

Live de la Opera Bastille – ”Lacul Lebedelor”

Scrie un comentariu: