Serata Procopiu la Palat: „Limbajul uman și limitele inteligenței artificiale”

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” și Asociația „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM România continuă marți, 12 decembrie 2017, de la ora 18.00, seria Seratelor „Procopiu” la Palat, cu evenimentul lunii decembrie: „Limbajul uman și limitele inteligenței artificiale”.

Gazda Seratei va fi prof.univ.dr. Dan Cristea, de la Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, membru corespondent al Academiei Române. Prelegerea va introduce auditoriul în domeniul fascinant al Inteligenței Artificiale, arătând metode de reprezentare a cunoașterii umane și de utilizare a acesteia în conceperea de aplicații ce reproduc competența și performanța umană în situații variate.

Capacitatea omului de a lua decizii și de a planifica acțiunile viitoare, de a dezvolta inferențe într-un spațiu semantic, de a utiliza limbajul natural, de a înțelege imagini și sunete sunt câteva dintre subiectele abordate de acest domeniu, în care cercetarea a ieșit deja din laborator pentru a schimba viața de zi cu zi.

Vor putea roboții și programele expert să le explice oamenilor cum și de ce au luat o decizie? Ce analogii se pot face între limbajele de programare și limbajul uman? Vor utiliza mașinile viitorului metafore, așa cum facem noi? Care sunt limitele inteligenței artificiale și care va fi modul de comportament și comunicare al roboților viitorului? Subiecte mult controversate, precum cele amintite, vor incita publicul tânăr la discuții libere. Evenimentul se va desfășura în Sala „Ștefan Procopiu”, iar intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Coordonatorii acestui proiect sunt muzeograf Camelia Cristofor, expert, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”și prof.univ.dr. Ovidiu Călțun, președinte ESTEEM România.

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/complexul.moldova

PE ACEEASI TEMA:

Ateliere DICE la Palatul Culturii din Iași în perioada 8 – 10 aprilie 2021

Atelier de pictură „(Auto)portret” | Palatul Culturii

Ateliere de lectură la Palat: „Enescu și hora razelor de soare”

Ateliere de lectură pentru copii: „Vivaldi și cele patru anotimpuri”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Expoziția “Dacă vreau să flutur, fluturi…” | Iulius Mall Iasi

RECITAL „VISSI D’ARTE” | Opera Nationala Iasi

Concert simfonic. Dirijor: Radu Popa

MOZART – REQUIEM | Ateneul National Iasi

Scrie un comentariu: