Serata Procopiu la Palat: „Limbajul uman și limitele inteligenței artificiale”

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași – Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu” și Asociația „Aliance of Educators for Science, Technology, Engineering, Mathematics and Informatics” – ESTEEM România continuă marți, 12 decembrie 2017, de la ora 18.00, seria Seratelor „Procopiu” la Palat, cu evenimentul lunii decembrie: „Limbajul uman și limitele inteligenței artificiale”.

Gazda Seratei va fi prof.univ.dr. Dan Cristea, de la Facultatea de Informatică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, membru corespondent al Academiei Române. Prelegerea va introduce auditoriul în domeniul fascinant al Inteligenței Artificiale, arătând metode de reprezentare a cunoașterii umane și de utilizare a acesteia în conceperea de aplicații ce reproduc competența și performanța umană în situații variate.

Capacitatea omului de a lua decizii și de a planifica acțiunile viitoare, de a dezvolta inferențe într-un spațiu semantic, de a utiliza limbajul natural, de a înțelege imagini și sunete sunt câteva dintre subiectele abordate de acest domeniu, în care cercetarea a ieșit deja din laborator pentru a schimba viața de zi cu zi.

Vor putea roboții și programele expert să le explice oamenilor cum și de ce au luat o decizie? Ce analogii se pot face între limbajele de programare și limbajul uman? Vor utiliza mașinile viitorului metafore, așa cum facem noi? Care sunt limitele inteligenței artificiale și care va fi modul de comportament și comunicare al roboților viitorului? Subiecte mult controversate, precum cele amintite, vor incita publicul tânăr la discuții libere. Evenimentul se va desfășura în Sala „Ștefan Procopiu”, iar intrarea va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Coordonatorii acestui proiect sunt muzeograf Camelia Cristofor, expert, Muzeul Științei și Tehnicii „Ștefan Procopiu”și prof.univ.dr. Ovidiu Călțun, președinte ESTEEM România.

INFO

Palatul Culturii

www.palatulculturii.ro

www.facebook.com/complexul.moldova

PE ACEEASI TEMA:

Manifestarea interactivă „Ouă încondeiate”, editia a XVIII-a

Anuarul Muzeului Etnografic al Moldovei – XVII

Conferința „Presa românească la 1918”

Atelier muzical la Palat: “Orchestra simfonică”

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Festivalul Girafelor: craft beer, street food, live music

I licked it, so it’s mine! @Time Out

Fotografia de Peisaj | The Trumpets

Smiley-Turneul National “Confesiune” ajunge si la Iasi

Scrie un comentariu: