SERATA NOBILA – concert cameral cu Remus Azoitei si Filip Cristian Papa

macheta-12-x-16-cm-serata-n

SERATA NOBILA este un eveniment caritabil organizat anual la Iași de Fundatia Serviciilor Sociale Bethany pentru sprijinirea Programului START de burse pentru copiii din mediul rural. Pe 16 noiembrie sunteti invitati la ”SERATA NOBILA – Concert cameral de vioară și violoncel”.

Evenimentul va fi găzduit de Biblioteca Centrală Universitară “Mihai Eminescu”, începând cu ora 18.30 și sunt așteptați peste 300 de invitați să se bucure de programul muzical din care fac parte lucrări îndrăgite din muzica clasică, precum:  „Anotimpurile” lui Antonio Vivaldi, Tomaso Albinoni – Adagio în G minor pentru vioară și orgă și Joseph Haydn – Concert pentru violoncel și orchestră.

Evenimentul are loc cu participarea deosebită a doi artiști recunoscuți și apreciați la nivel internațional: Remus Azoiței – vioară și Filip Cristian Papa – violoncel și cu sprijinul Filarmonicii Moldova Iași. Conducătorul orchestrei – Andrei Chirilă.

Concertul este organizat și în acest an în sprijinul programului START – Program de consiliere, orientare în carieră și burse pentru elevii din mediul rural pe care Fundația Bethany  îl derulează pentru al treilea an consecutiv. În cadrul acestui program, 38 de elevi din comunele Liteni, Vlădeni și Dobrovăț beneficiază de burse lunare, de consiliere profesională și de experiențe inedite în firmele ieșene, care să-i familiarizeze cu diverse domenii profesionale.

Gemini CAD Systems este onorată să participe, pentru al treilea an consecutiv, la evenimentele caritabile organizate de Fundația Serviciilor Sociale Bethany. Credem că o astfel de implicare și, mai ales, constanța sa, are darul de a oferi un plus de normalitate și de umanitate copiilor olimpici din zonele rurale ale Iașului. Suntem o companie ieșeană și creăm produse inovative, bazându-ne exclusiv pe inteligența locală. De aceea, grija față de educația tinerilor din comunitate este o datorie morală pentru noi.  În acest sens, susținem cu drag Serata Nobila și îi invităm pe toți cei care pot contribui la acest efort să ne bucurăm împreună de farmecul muzicii.” – a declarat Mihai Mocanu, Marketing Director la Gemini CAD Systems.

Remus Azoiței
Numit de către revista britanică The Strad ca un “virtuoz incurabil cu suflet şi tehnică fabuloasă”, violonistul Remus Azoiţei a debutat la 8 ani cu orchestra simfonică din oraşul său natal, Galaţi. După ce în 1995 a absolvit Conservatorul din Bucureşti la clasa lui Daniel Podlovski, Remus Azoiţei obţine o bursă de studii la renumita Juilliard School din New York, unde are şansa să studieze cu Dorothy Delay şi Itzhak Perlman, la finalul pregătirii sale obţinând titlul de Master of Music. De-a lungul timpului el a beneficiat si de indrumarea violonistului Bujor Prelipcean. În 2001, Remus Azoiţei a fost numit profesor de vioară al Academiei Regale de Muzică din Londra, la acel moment fiind de asemeni cel mai tânăr profesor de vioară din întreaga istorie de 200 ani a Academiei. În 2007, el a pus bazele Societăţii Enescu din Londra, fiind unul din membrii fondatori precum şi directorul său artistic, poziţie pe care o ocupă în continuare. În 2005, el a fost decorat de către Președintele României cu titlul de Ofiţer al Ordinului Meritul Cultural, iar în mai 2013 Regele României Mihai l-a numit ofițer al ordinului „Coroana României”.

Filip Cristian Papa
Violoncelistul Filip Papa s-a născut la Timişoara, în anul 1969. A studiat la Liceul de Muzică din Cluj şi la Conservatorul George Enescu din Iasi, clasa prof. Dan Prelipcean. A beneficiat permanent de îndrumarea membrilor Cvartetului Voces. Din anul 1988, Filip Papa este membru fondator al Cvartetului Ad libitum al Filarmonicii ieşene, cu care a obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale, între care, cel mai important la Evian (Franţa), în 1997. A colaborat totodată cu interpreţi şi ansambluri prestigioase, printre care Cvartetul Voces şi violoncelistul Wolfgang Laufer din Cvartetul american Fine Arts. A susţinut de asemenea numeroase concerte în calitate de solist, în ţară (Timişoara, Iaşi, Cluj Napoca, Piatra Neamţ ş.a.) şi în străinătate (Elveţia, Germania). Din anul 1991, este solist concertist în cadrul Cvartetului de stat Ad Libitum al Filarmonicii Moldova din Iasi, precum şi cadru didactic la Universitatea de Arte George Enescu din Iaşi.

PROGRAM

  • Tomaso Albinoni -Adagio în G minor pentru vioară și orgă
  • Josef Haydn – Concert pentru violoncel și orchestra nr. 2 în Re major
  • Antonio Vivaldi:
    ∫ Concerto No. 1 în E major, Op. 8, RV 269, „Spring” (La Primavera)
    1.Allegro (în E major)
    2.Largo e pianissimo sempre (în C-sharp minor)
    3.Allegro pastorale
    ∫ Concerto No. 2 în G minor, Op. 8, RV 315, „Summer” (L’estate)
    1.Allegro non molto (în G minor)
    2.Adagio e piano – Presto e forte (în G minor)
    3.Presto (în G minor)

Participarea la eveniment se poate face în baza unei donații în valoare de 50 de lei iar invitațiile se găsesc la Librăriile Cărturești din Iași sau la sediul Fundației Bethany din str. Varianta Uzinei nr 1. Pentru mai multe informaţii despre eveniment, persoana de contact este Georgiana Vieru, Coordonator eveniment, email: georgiana.vieru@bethany.ro, telefon: 0743 628 489.

Partener de tradiție: Gemini CAD Systems. Parteneri principali: Rodotex, Avisso, My Plast Investments. Partener: Cărturești Iași. Partener comunicare: Agenția Încotro. Partener media principal: Magic FM Romania. Evenimentul este sprijinit de Filarmonica de Stat Moldova Iași, Biblioteca Centrală Universitară și susținut de Primăria Municipiului Iași.

INFO

Fundația Bethany

Str. Varianta Uzinei nr. 1

Telefon/ fax: 0232-278535

Web: www.bethany.ro

FB: www.facebook.com/seratanobila

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: