Serata Italiana „Balliamo Tarantella” la Restaurant Traian 25 octombrie 2012

afis Serata Italiana „Balliamo Tarantella” la restaurant Traian/ 25 octombrie 2012
Restaurant Traian va invita joi, 25 octombrie incepand cu ora 20.00 la Serata Italiana “Balliamo Tarantella”. Va dau intalnire dansatorii grupului “Di Nuovo insieme” Iasi, indrumati de Domnul Profesor Petre Susu si solistul Silviu Rosca.

“Frumusetea trezeste sufletul la viata”, Dante Alighieri

Tarantella ( cuv. it. ), este un dans popular cu un caracter vioi, specific Italiei de sud. Se execută în cupluri, dansatorii acompaniindu-se în unele cazuri de tobe și nachere . Muzica este interpretată de obicei la chitară. Tempoul este în general lent la început și foarte rapid în final. Tarantella pătrunde în muzica cultă în sec. 19 și, în numeroase cazuri, este tratată ca piesă de virtuozitate (Weber, Mendelssohn-Bartholdy, Chopin, Rossini). Tarantelle celebre au scris, în muzica românească, A. Castaldi și Marțian Negrea (cea din urmă este inclusă în Suita simf. Prin Munții Apuseni).

Din punct de vedere culinar, Italia este o tara a incredibilei diversitati. Felurile de mancare, ingredientele, timpul de preparare si mirodeniile se schimba radical de la o regiune la alta. Elementul constant este filozofia de baza. Mesele sunt vazute ca o ocazie pentru familie si prieteni de a se relaxa inainte de a se intoarce la viata agitata a secolului XX. Bucatarul sef de origine italiana, Aldo, va surprinde cu specialitati preparate traditionale pe care le veti regasi in menu-ul a la carte.

Cei mai norocosi dintre participanti vor putea castiga o plimbare cu limuzina si alte premii surpriza la Tombola Serii.

INTRARE

Intrarea este libera, insa se impune rezervarea locului in sala la 0232/266.666 .

VIDEO

INFO

Piaţa Unirii nr.1, 700056, Iaşi, România.

www.grandhoteltraian.ro
Restaurant Traian
facebook Grand Hotel Traian Iasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: