Serata fotografica la Iasi / Casa de Cultura “Mihai Ursachi”, 4 septembrie

Cand: Marti, 4 septembrie 2012, ora 18:00
Unde: Casa de Cultura a Municipiului Iasi „Mihai Ursachi”, Sala „Diotima”
Invitati: Andrei Pandele, Silviu Ghetie

In cadrul acestei intalniri dorim sa intelegem mai bine ce este fotografia de strada, cine o poate practica si de ce, cu ajutorul invitatilor nostri Andrei Pandele si Silviu Ghetie.
Iar pentru a face discutia si mai interesanta, cei doi fotografi invitati lanseaza o noua provocare: aduceti un mini-portofoliu de 3 pana la 5 fotografii, pentru a le discutate impreuna cu ei.
Asa cum spune Andrei Pandele, „fotografia de strada la nivel maxim este un fel de sport extrem fotografic, ca un bungee-jumping cu aparatul de fotografiat in mana, in care cea mai exersata este imaginatia”.

Despre Silviu Ghetie
Silviu Ghetie este unul din fondatorii indragitului grup fotografic 7Zile, din care fac parte si alti mari fotografi romani cum ar fi Cosmin Bumbut, Gicu Serban si Voicu Bojan – pentru a numi doar pe cativa dintre ei. Proiectul lor s-a finalizat cu publicarea cartii „7 Zile – 7 ani in Maramures”, care este o marturie a vietii maramuresene din zilele noastre, dincolo de traditie si reprezentarea idilica pe care o cunoastem.

Despre Andrei Pandele
Andrei Pandele a devenit cunoscut drept singurul fotograf roman care a surprins sistematic in imagini epoca Ceausescu. Expozitia care i-a adus recunoasterea a avut loc in 2008, la Muzeul National de Arta Contemporana, si s-a numit „Fotografii interzise si imagini personale”.
In mai I975, Andrei Pandele a fost cel care l-a insotit pe celebrul fotograf MAGNUM Henri Cartier Bresson in vizita acestuia in Romania.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: