Sepultura la METALHEAD MEETING 2014

Cea de a doua editie a festivalului METALHEAD MEETING 2014 va avea loc sambata, 7 iunie, la Arenele Romane din Bucuresti.  Primul headliner anuntat al acestei editii este trupa braziliana SEPULTURA, unul dintre cele mai grele nume de pe scena metal internationala.

Brazilienii vin in Romania chiar in anul in care sarbatoresc 30 de ani de cariera si se afla in turneul de promovare al celui mai recent material discografic  – The Mediator Between Head and Hands Must Be the Heart. Lansat in 2013, albumul este inspirat din una din capodoperele cinematografiei clasice, anume filmul Metropolis (1927).

Sepultura s-a nascut in 1984, in perioada de glorie a metalului, in Belo Horizonte, Brazilia. Trupa este o forta majora a thrash metalului si death metalului, cu influente de hardrcore punk si industrial metal. Cu 13 albume de studio la activ, cel mai recent din 2013 (The Mediator Between Head and Hands Must Be the Heart ), brazilienii au vandut milioane de albume, in cei 30 de ani de cariera.

Albume de succes precum Arise (1991), Chaos A.D. (1993) si Roots (1996) au intrat in cultura muzicala a oricarui ascultator de metal, iar piese precum “Roots Bloody Roots”, “Arise”,”Refuse Resist”,”Ratamahatta”,”Territory” sau “Attitude” se regasesc in playlistul oricarui fan al muzicii metal, de mai bine de 20 de ani.

In 2013, Sepultura inseamna Andreas Kisser, Paulor Jr., Eloy Casagrande si incendiara voce a lui Derrick Green, solistul trupei inca din 1997, dupa plecarea lui Max Cavalera.

MOONSPELL – una dintre cele mai notabile trupe din Portugalia – este al doilea headliner confirmat la METALHEAD Meeting 2014, alaturi de SEPULTURA (Brazilia), Last Hope (Bulgaria) si Endsight (Grecia).  Moonspell este o trupa portugheza de gothic metal formata in 1992, care dupa mii de concerte live si-a castigat bine meritatul statut de cea mai importanta trupa de metal portugheza. Primul EP lansat a purtat numele de “Under the Moonspell” (1994) iar primul album, un succes rasunator chiar si in zilele noastre “Wolfheart” a fost prima colaborare cu casa lor de discuri, Century Media.In 1996 a urmat “Irreligious”, primii pasi ai trupei pe teritoriul gothic metal, dupa ce precedentul album a fost incadrat in zona black metal. Primul single Moonspell, “Opium”, este si in zilele noastre una dintre cele mai iubite piese de catre fani. In 1998 urmeaza “Sin Pecado” iar in 1999, “The Butterfly Effect” inregistrat la Londra cu producatorul Andy Reilly, un album experimental plin de chitari acordate jos si pasaje pe care sintetizatorul este rege. “Darkness and Hope” a urmat in 2001, album produs alaturi de Hiili Hiilesmaa (Sentenced, HIM), dupa care, in 2003 “The Antidote”, alaturi de  Niclas Etelävuori din Amorphis. Albumul a fost lansat si alaturi de o carte scrisa de José Luís Peixoto.

In 2004, trupa a avut un show exemplar la “Rock In Rio Lisabona”, moment ce a marcat si pasul lor in muzica mainstream. “Memorial”, “Under Satanae” si “Night Eternal” au fost lansate in perioada 2006 – 2009. De notat ca in 2006, Moonspell au castigat si un MTV Music Awards ca fiind cea mai buna trupa din Portugalia. “Night Eternal”, lansat in 2008, contine hitul Scorpion Flower, cantat alaturi de Anneke van Giersbergen, fosta solita a grupului The Gathering. In acelasi an trupa a facut parte din line-up-ul “Blackest of the Black”, alaturi de Danzig, Winds of Plague, Dimmu Borgir si Skeletonwitch, iar apoi in 2008 alaturi de Cradle of Filth, Gorgoroth, Septic Flesh si Asarai.

Cel mai recent album al trupei “Alpha Noir” a aparut in 2012, iar solistul Fernando Ribeiro a declarat ca sursele de inspiratie pentru acesta sunt trupe precum Bathory, King Diamond, Onslaught, Metallica (la inceputuri), Testament si Artillery. Pe 7 iunie la Arenele Romane, Moonspell promit un setlist special pentru Romania- care va include piese precum “Luna”,”Alma Mater”,”Vampiria”,”Scorpion Flower”,”Mephisto”, “Opium”, “Finistera”, “At Tragic Heights” sau “Full Moon Madness”

METALHEAD MEETING

Aflat la cea de a doua editie, festivalul METALHEAD MEETING si-a adjudecat deja statutul de unul dintre cele mai importante evenimente rock si metal din Romania. Prima editie a festivalului i-a adus pe scena de la Arenele Romane pe suedezii de la Hypocrisy, in premiera pentru Romania, precum si pe Lake Of Tears. Celor doi headlineri li s-au alaturat danezii de la HateSphere, iar line-up-ul fost completat de trei trupe romanesti: Bucovina, Taine si L.O.S.T.

Festivalul s-a bucurat de prezenta a aproximativ 3000 de rockeri de toate varstele si de aprecieri exclusiv pozitive.
Organizatorii si-au propus ca festivalul sa devina o traditie pentru rockerii bucuresteni si nu numai, cu trupe importante si atmosfera de zile mari. Celelalte 5 trupe de pe afisul festivalului, dintre care inca 2 headlineri de talie internationala, vor fi anuntate in cel mai scurt timp.

BILETE

Biletele se pot gasi pe www.iabilet.ro si in toate celalte retele la urmatoarele preturi:

  • 65 de lei Acces General, 90 de lei Golden Circle (pana pe 3 martie)
  • 80 de lei Acces General, 110 lei Golden Circle (pana pe 6 iunie)
  • 100 de lei Acces General, 140 de lei Golden Circle in ziua concertului si la intrare

Numarul de bilete in Golden Circle (in fata scenei) este limitat la 500 de persoane.

Biletele mai pot fi gasite si in magazinele Diverta din toata tara, Magazinul Muzica, Sala Palatului, Libraria Mihai Eminescu din Bucuresti, Magazinele Orange, Vodafone si Germanos, librariile Humanitas si Carturesti, magazinele InMedio, oficiile Postei Romane, Unirea Shopping Center (parter), magazinele Flanco, Librariile Adevarul si Eminescu, la Palatul National al Copiilor si pe Myticket.ro, Bilete.ro, Biletoo si Eventim.ro.

METALHEAD MEETING 2014 este organizat de METALHEAD.ro, cu sprijinul Gala si Bestmusic Live Concerts. Un eveniment prezentat de Ciuc Premium si Monster Energy !

INFO

www.sepultura.com.br/

www.facebook.com/sepultura

Facebook Event

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: