Seminarul stiintific cu tema “The importance of Cultural Policy and Management studies in European context”

Centrul de cercetare „Stiinta muzicii” din cadrul Universitătii de Arte „George Enescu” în parteneriat cu Școala Doctorală de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitătii „Al. I. Cuza” din Iaşi au bucuria de a vă face cunoscut seminarul stiintific cu tema ”The importance of Cultural Policy and Management studies in European context”, avându-l ca invitat pe profesorul Franz-Otto Hofecker, Directorul Institutului de Management Cultural si Studii Culturale din cadrul Universitătii de Muzică si Arte Interpretative din Viena, Austria.

Dezbaterea va avea loc sâmbătă, 28 iunie, ora 11:00, în sala 502 din Corpul R al U.A.I.C (fosta clădire Romtelecom) si face parte din Festivalul International al Educatiei FIE 2014. Moderatorii evenimentului vor fi Prof. univ. dr. Adriana Prodan si Drd. Florin Luchian.

Sunt asteptati să participe studenti, masteranzi, doctoranzi, cercetători din domeniile muzică, management, stiintele educatiei, stiinte politice, sociologie, istorie, precum si cadre didactice universitare, reprezentanti ai institutiilor culturale locale sau ai organizatiilor non-guvernamentale.

DESPRE

Franz-Otto Hofecker este directorul celui mai vechi institut de management cultural din Europa – Institutul de Management Cultural si Studii Culturale (IKM – Institut für Kulturmanagement und Kulturwissenschaften) din cadrul Universitătii de Muzică si Arte Interpretative din Viena, Austria. Este co-partener al Centrului pentru Cercetare în Cultură din Bonn, Germania si directorul sucursalei acestuia de la Viena. Dr. Hofecker este membru al diferitelor board-uri nationale si internationale, consilii consultative si comisii de experti în domeniul managementului cultural si a politiciilor culturale (UNESCO, Consiliul Europei, Uniunea Europene, Eurostat, ERICarts, Biroul Cancelarului Austriei, etc).

Principalele sale domenii de interes sunt politicile culturale, economia culturală, finantarea culturii, statistici culturale. Un interes deosebit îl reprezintă sistemul de învătământ muzical, sprijinul regional în domeniul culturii, în finantarea culturii de către stat sau de mediul privat. Dr. Hofecker este totodată directorul proiectului LIKUS (LänderInitiative KulturStatistik).

Adriana Prodan este profesor universitar doctor si Director al Scolii Doctorale de Economie si Administrarea Afacerilor din cadrul Universitătii „Al. I. Cuza” din Iaşi.

Florin Luchian este doctorand si cadru didactic asociat la disciplina Management artistic în cadrul Universitătii de Arte „George Enescu” din Iasi.

Accesul va fi liber în limita locurilor disponibile!

INFO

Sala 502, Corpul R al U.A.I.C | Iasi, fosta clădire Romtelecom |www.uaic.ro

Universitatea de Arte ”G. Enescu” | Iasi, Str. Horia nr.7-9 | www.arteiasi.ro

FIE Iasi | www.fieiasi.eu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: