Seminar regional dedicat industriilor culturale si creative

Pe 6 noiembrie, iesenii pasionati de dezvoltarea afacerilor bazate pe talent, inovatie si creatie artistică pot participa la cea de-a II-a editie a seminarului regional dedicat industriilor culturale si creative românesti – primul program de networking si dezvoltare pentru sectorul cultural si creativ ce facilitează întâlnirea cu cei mai buni profesionisti din regiune.

Evenimentul din octombrie va avea loc la hotelul Unirea din Iasi si va fi sustinut de antreprenori locali care au reusit să parcurgă drumul de la idee la proiect aducător de profit într-unul din domeniile integrate pietei creative authotone, fie că e vorba de arhitectură, design, branding si advertising sau consultantă pentru dezvoltare economică si regională.

  • Marius Ursache este fondator si Chief Design Officer Grapefruit, agentie românească de dezvoltare de produse digitale. A absolvit Facultatea de Medicina din Iasi, dar s-a reorientat către comunicare si PR si a urmat un master în multimedia interactive la Universitatea Babes Bolyai din Cluj. A studiat design cu Milton Glaser de la Scoala de Arte Vizuale din New York. Înainte de a fonda Grapefruit în 1999, a lucrat timp de 5 ani ca artist graphic, caricaturist si Art Director pentru companii din România si SUA;
  • George Carapanu este presedintele Ordinul Arhitectilor Români, Filiala Iasi si are o experientă de peste 30 de ani în domeniul arhitecturii. A fost Lector universitar la Facultatea de Arhitectură, Universitatea Tehnica “Gh.  Asachi” Iasi si a contribuit la peste 40 de lucrări de proiectare, restaurare si amenajare interioară. În portofoliul de proiecte premiate se înscrie si reabilitarea urbană a zonei centrale Sud din Iasi;
  • Felix Aftene este artist vizual care de-a lungul timpului a lucrat atât pe cont propriu cât si în strânsă legătură cu autoritătile iesene în scopul revigorării spatiului urban din Iasi. În 2008 a realizat lucrarea „Capsula Timpului”, un monument dedicat aniversării a 600 de ani de atestare documentară a orasului;
  • Răzvan Crisan, a fondat ORICUM în 2005. De atunci si-a dedicat creativitatea, ambitia si energia constructiei unei organizatii care să fie demne de conceptul “spiritul unei generatii”. Misiunea asociatiei ORICUM este aceea de fuziona creativitatea cu economia pentru a determina o transformare a felului în care se dezvoltă România. Răzvan este de asemenea co-fondator la ShortsUP, proiect cultural independent dedicat expunerii si promovării fimelor scurte din toată lumea;
  • Alina Niculescu Manea, trainer si consultant în industrii culturale si creative la GEA Strategy & Consulting si fondator Creative Business Cup România. A fost implicată ca formator, atât în programe pentru industria publicitătii, cât si pentru profesionistii in publishing pentru copii (prin asociatia internatională SCBWI, Los Angeles).

PROGRAM

INSCRIERE

Înscrierea la eveniment este gratuită si se face prin completarea unui formular online disponibil pe crestetalente.ro. Termenul limită pentru înscriere este 4 noiembrie 2013. Participantii pot opta pentru unul dintre cele patru ateliere de discutie pe teme adaptate diferitelor bresle creative: branding si advertising, arhitectură contemporană, antreprenoriat creativ sau atragerea finantărilor pentru proiecte culturale. Agenda completă este disponibilă pe crestetalente.ro. Seminarul regional al Industriilor Culturale si Creative este organizat la Iasi cu sprijinul Universitătii de Arte „George Enescu”, reprezentată de doamna conf. univ. dr. Ligia-Magda Sficlea.

Conform cercetărilor realizate în cadrul programului, Iasul ocupă locul 5 în topul celor mai creative orase românesti, după Brasov, Timisoara, Cluj si Bucuresti, în functie de cifra de afaceri generată de proiectele creative locale. Cea mai profitabilă industrie creativă ieseană este software-ul.

Aceasta este a doua editie a seminarului regional din Iasi din cadrul proiectului national ”Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative”. Respectând tendintele europene, programul are menirea de a readuce si în România creativitatea în prim-plan, prin atragerea atentiei asupra potentialului urias al acestui sector economic emergent si aportul său la dezvoltarea strategică natională. În următoarele trei luni, seminariile regionale se vor desfăsura în următoarele 5 orase din tară: Cluj-Napoca (10 octombrie), Constanta (31 octombrie), Iasi (6 noiembrie), Brasov (21 noiembrie) si Timisoara (28 noiembrie).

Peste 100 de tineri au participat la prima editie a seminarului desfăsurat la Iasi în luna iunie, cei mai multi dintre ei activând deja în sectorul cultural si creativ sau dorind să-si dezvolte un business în domenii precum: artă vizuală, design, cinematografie, publishing, modă, patrimoniu sau arhitectură.

Proiectul ”Promovarea Antreprenoriatului în Domeniul Industriilor Creative”, ID 61490,  este realizat de Fundatia Post-Privatizare în parteneriat cu Asociatia ORICUM, GEA Strategy & Consulting, Centrul de Cercetare si Consultantă în Domeniul Culturii, MPP Relatii Publice, Universitatea Bucuresti si Universitatea de Arte “George Enescu” din Iasi si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 “Investeste în oameni!”

INFO

www.crestetalente.ro/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: