Seminar de Parenting: „Pedepsele și recompensele – cu ce le înlocuim?”

Afis-Seminar-Parenting-JCI-Iasi

JCI Iași invită viitori sau actuali părinți, educatori, bunici sau persoane ce lucrează cu copii, pentru a lua parte la un seminar de parenting, „Pedepsele și recompensele – cu ce le înlocuim?”, în data de 17 septembrie 2016, începând cu ora 10:00, la Optymyze Iași, UBC 3, etajul 5. 

Seminarul este împărțit în cinci sesiuni, după cum urmează, și promite să răspundă la numeroase întrebări, dar poate fi și un pas nou către schimbarea viziunii asupra modului de abordare a diferitelor situații ce apar în relația părinte-copil.

Sesiunea 1
Va fi ținută de către Mihaela Berechet și va fi dedicată pedepselor și recompenselor. Vom încerca să înțelegem care sunt efectele fiecăreia și cum anume putem combate efectele negative ale acestor abordări.

Sesiunea 2
Va aborda o temă des întâlnita pe agenda zilnică a grijilor părinților – copilul meu nu mă ascultă și nu mai știu ce să fac. Vom discuta despre ce anume cauzează comportamente noncooperante la copii, despre emoții puternice precum frica, furia, tristețea și bucuria.

Sesiunea 3
Se va concentra pe plânsul copiilor și crizele de furie si vom vedea care este abordarea recomandată de specialiștii în parenting și care sunt motivele din spatele acestor recomandări.

Sesiunea 4
Va oferi alternative la educația tradițională bazată pe pedepse și recompense, cum anume putem schimba abordarea și vom răspunde la întrebările părinților prezenți.

Sesiunea 5
Curs de prim ajutor, ținut de către dna. dr. Adina Chirica, în caz de stop cardiac și respirator, hemoragii, fracturi, plăgi, aspirarea de corpi străini și tehnici de resuscitare. Pe lângă acestea, se vor discuta și teme propuse de participanți.

SPEAKERI

Mihaela Berechet, trainerul Copii Fericiți, este certificată ca instructor al Aware Parenting Institute,  California, USA, fondat de Dr. Aletha Solter și trainer de Parenting Adlerian în formare. Vine însă cu o experiență de peste 12 ani în lucrul cu adulții, medierea conflictelor și susținerea de diverse cursuri, dar și cu o experiență de 5 ani ca mamă a unui băiețel minunat, pe care îl educă în baza principiilor pe care le transmite mai departe părinților, prin intermediul seminariilor ce le susține. S-a certificat Aware Parenting datorită faptului că acestea au fost principiile de educație cu care a rezonat cel mai mult, dar și din dorința de a face cunoscute aceste principii și altor părinți.

Dr. Adina Chirica, medic primar de medicina muncii de 15 ani și are 25 de ani de practică medicală. A urmat stagii de pregătire pentru urgențe medicale timp de 3 ani în Clinica de Boli Infecțioase și Clinica Medicală a Spitalului de Urgență. Pe lângă aceastea, s-a specializat și pe boli infecțioase, medicină de familie și explorări funcționale.

PARTICIPARE

Preț participare: 50 de lei. Înscrieri la: goo.gl/forms; goo.gl/forms/aLCtCSarYIbJ30jI3
Contact: Departamentul de Responsabilitate Socială JCI Iași; Popa Ramona – Vicepresedinte Responsabilitate Sociala  ramona.popar@gmail.com; Sandu Gheorghiță – Project Manager  sandu.gheorghita1@gmail.com.

 

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, Departamentul de Responsabilitate Socială, din cadrul JCI Iași, susține „Fondul de Burse”. Acest proiect a fost creat cu scopul de a oferi o șansă elevilor cu potențial din mediul rural, ce nu au resurse financiare suficiente pentru a-și continua studiile.  Beneficiarii programului de burse sunt două eleve, în clasa a XI-a cu rezultate deosebite la învățătură. Acum în clasa a XI-a, Olivia Damian (media 9,02, sat Hărpești, comuna Popești) și Aurelia Țurcă (media 9,76, sat Păușești, comuna Dumești). Suma colectată în cadrul seminarului „Pedepsele și recompensele – cu ce le înlocuim?” va fi oferită celor două eleve, lunar, pe toată perioada anului școlar, în tranșe de 150 lei/lună.

INFO

JCI Iași

www.jciiasi.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: