Seminar de ceremonia ceaiului la Iasi, cu maestra Michiko Nojiri

Maestra de ceremonia japoneza a ceaiului, Michiko Nojiri, va sustine un seminar de doua zile la Iasi, cu sprijinul Ambasadei Japoniei, pentru studentii filialei romanesti a Scolii de ceremonia ceaiului Urasenke Kyoto.

Michiko Nojiri s-a nascut intr-o familie distinsa din Tokyo in 1934, a inceput studiul artei ceaiului in copilarie si si-a completat educatia cu studiul artelor plastice, echitatiei si a sportului japonez kyudo – tragerea cu arcul.

La varsta de 26 de ani a luat hotararea de a se muta la Roma, Italia, pentru un master in pictura in ulei, moment in care Scoala Urasenke Kyoto i-a incredintat misiunea de a face cunoscuta arta ceaiului in Europa.

Din 1960 pana in prezent si-a concentrat eforturile pe prezentarea traditiilor japoneze publicului european, infiintand multe din actualele centre europene de ceremonia ceaiului, inclusiv pe cel din Romania.

PROGRAMARE

Evenimentul se poate vizita sambata si duminica, 6 – 7 octombrie, la Muzeul Mihail Kogalniceanu, prin programare prealabila la telefon 0741 555 963.

INFO

urasenkeromania.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Mario Lucaci, recital în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu”

Festivalul Național de Literatură pentru Copii „Ion Creangă”, ediția a X-a

Fiica lui Dem Rădulescu debutează în cinema cu rolul din Urma. Proiecție specială la Iași.

Expoziție de pictură contemporană realizată de artiști români și britanici: „Dincolo de alte orizonturi”

Scrie un comentariu: