Seminar de alimentaţie fără gluten la Via Naturalia, Iaşi

afis_alim fara gluten _iasi

Seminarul din Iaşi, organizat în urma numeroaselor cereri primite din zona de est a ţării vine după cele desfăşurate în aceasta vară la Bucureşti, Cluj şi Braşov şi este dedicat tuturor celor interesaţi cu adevărat de alimentaţia fără gluten.

Auziţi mereu în jur discuţii pro şi contra alimentaţiei fără gluten, sugestii date de medici, cunoştinţe informate, nutriţionişti …. Pentru cei mai mulţi dintre noi înţelegerea şi trecerea la alimentaţia fără gluten este opţională pentru cei care însă suferă de celiachie aceasta este singura opţiune. Iar în prim plan sunt cei mici, lipsiţi de „puterea” celor mari de a înţelege expresia: nu ai voie, un lucru extrem de greu mai ales când ai optăţiunile limitate.

Introducerea unei alimentaţii fără gluten este o schimbare majoră, deoarece după diagnosticare, boala celiaca încetează să mai fie o boala, ea devine un nou mod de viaţă. Astfel, abordarea dietei fără gluten este o provocare deoarece pacienţii trebuie să înveţe care sunt alimentele permise, cum se disting acestea de cele interzise şi riscante, dar şi sursele cu gluten ascuns (alimentare şi non-alimentare).

Iată de ce am ales nu doar să promovăm produsele fără gluten pe care le oferim ieşenilor de 6 ani ci să vă oferim şansa de a învăţa de la un specialist care are o dublă calitate: aceea de expert dar şi aceea de pacient: dr. Lidia Cremer.

Seminarul “Alimentaţie sănătoasă fără gluten” are loc sămbătă 24 SEPTEMBRIE, între orele 11-14 la sediul Via Naturalia din Iaşi, strada Bărboi nr 6, în spatele Halei Centrale (telefon contact 0371189975). Lidia Cremer, specialist cu 30 ani experienţă în cercetarea medicală (imunologie) este şi pacient diagnosticat de 19 ani cu boala celiaca. Prin colaborarea cu Centrul de Excelenţă în Nutriţie Body Engineering (Bucureşti), a început din 2015 organizarea periodică (Bucureşti) a unor cursuri intensive adresate atât persoanelor diagnosticate cu intoleranţă la gluten (adulţi sau părinţi ai copiilor cu celiachie), cât şi celor care doresc să se informeze despre beneficiile acestui tip de alimentaţie pentru organism.

Seminarul din Iaşi, organizat în urma numeroaselor cereri primite din zona de est a ţării vine după cele desfăşurate în aceasta vară la Bucureşti, Cluj şi Braşov şi este dedicat tuturor celor interesaţi cu adevărat de alimentaţia fără gluten.

AGENDA seminarului va cuprinde pe parcursul celor 3 ore (11.00-14.00) teme extrem de importante:

  • Ce este glutenul, unde se găseşte şi în ce imprejurări poate fi dăunător?
  • Intoleranţa, sensibilitate sau alergie?
  • Alimente interzise, permise şi riscante în dieta fără gluten;
  • Putem evita contaminarile trăind într-o lume plină de gluten ?
  • Conduita alimentară de abordat în afara casei;
  • Se poate slăbi cu alimentaţia fără gluten?
  • Nutriţia corectă pentru o viata sănătoasă fără gluten;
  • Beneficiile acestui tip de alimentaţie pentru organism.

În timpul seminarului participanţii vor asista la o prezentare inedită şi interactivă, vor viziona videoclipuri sugestive pentru tema abordată participând de asemenea la un exerciţiu constând într-un studiu de caz, în scopul identificării greşelilor frecvent întâlnite în alimentaţia fără gluten.

La sfârşitul cursului fiecare participant va primi un poster original şi o Mapă cu informaţii importante prezentate la seminar.

Partenerii seminarului Via Naturalia (Iaşi) şi Maryland Trading (Bacău) vor oferi la sfârşitul seminarului tuturor participanţilor pachete consistente cu alimente bio fără gluten.

În dorinţa de a putea avea interactivitate şi de a putea răspunde întrebărilor numarul maxim de participanţi este de 20, ultimele 3 locuri disponibile putând fi rezervate până cel tarziu pe 18 septembrie, achitând TAXA de înscriere de 110 lei/persoană.  Doritorii trebuie să o contacteze pe doamna Lidia Cremer la adresa de email  lidia_cremer@yahoo.com pentru a primi pe email factura proformă pe care o pot plăti online sau prin bancă.

INFO

Via Naturalia

www.vianaturalia.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: