Semimaratonul Iaşi 2015: Zece copii excepţionali din mediul rural vor merge şi anul viitor la şcoală!

semimaraton-iasi

Pe 26 aprilie a avut loc prima cursă de semimaraton din Iaşi. Organizată de Rotary Club Iaşi Copou, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi, a Inspectoratului Şcolar Judeşean Iaşi şi a tuturor rotarienilor din urbea noastră. Semimaratonul Iaşi 2015 a fost o competiţie sportivă caritabilă ce a susţinut cauza Fundaţiei Proruralis din Iaşi, organizaţie ce oferă burse pentru elevi din mediul rural cu un coeficient de
inteligenţă superior, ce provin din familii defavorizate.

Evenimentul s-a bucurat de un real succes, atât din perspectiva participării sportive, cât şi a fondurilor adunate pentru cauza caritabilă. Suma de peste 37.000 de RON ce urmează a fi donată Fundaţiei Proruralis va acoperi în întregime costurile pentru un an de zile a 10 copii de excepţie înscrişi în program.

Mesajul de promovare a competiţiei a fost: “fiecare kilometru alergat la Semimaratonul Iaşi poate însemna încă o zi de şcoală pentru un copil din mediul rural.” Acum putem spune că “suma kilometrilor alergaţi de participanţii la Semimaraton Iaşi 2015 înseamnă încă un an şcolar pentru zece copii de valoare din proiectul Proruralis”.

Organizatorii le  mulţumesc alergătorilor, sponsorilor şi partenerilor caritabili şi media, care au susţinut prima ediţie a unui eveniment care a încurajat excelenţa în educaţie.

INFO

Semimaratonul Iaşi

www.semimaratoniasi.ro

www.facebook.com/semimaratoniasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: