Semimaratonul Iasi 2015: alearga pentru copiii din mediul rural care vor sa invete

semimaraton-iasi

Pe 26 aprilie 2015, de la ora 09.00, va avea loc la Iaşi prima cursă de semimaraton (21,5 kilometri). Cele patru Cluburi Rotary din Iaşi (Rotary Club Iaşi Copou, Rotary Club Iaşi, Rotary Club Iaşi 2000 şi Rotary Club Curtea Domnească), la iniţiativa Clubului Rotary Iaşi Copou, în parteneriat cu Ro Club Maraton şi beneficiind de sprijinul Primăriei Municipiului Iaşi, organizează competiţia sportivă Semimaraton Iaşi 2015.

Competiţia se adresează atât sportivilor cu experienţă în cursele de fond cât şi amatorilor, fiind segmentată în patru curse distincte: semimaraton individual (21,095km), semimaraton ştafetă (4×5,28km), cross (10,7km) şi cursa populară (2,5km).

Startul cursei se va da din faţa Palatului Culturii şi se va desfăşura pe traseul str. Anastasie Panu, str. Elena Doamna, Şoseaua Păcurari cu întoarcere la sensul giratoriu din Păcurari, Piaţa Mihai
Eminescu, str. Gavriil Muzicescu, str. Arcu, bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, având linia de sosire la
Palatul Culturii.

Ideea organizării unui semimaraton, competiţie sportivă care supune concurenţii unui efort fizic
şi psihic deosebit, s-a născut din asocierea imaginii maratonistului epuizat cu cea a luptei unui
copil, fără resurse materiale sau financiare, pentru a finaliza studiile şi a deveni o rotiţă esenţială
în mecanismul societăţii noastre.

Semimaratonul Iaşi 2015 este o competiţie sportivă caritabilă ce susţine cauza Fundaţiei Proruralis din Iaşi, organizaţie ce oferă burse pentru elevi din mediul rural cu un coeficient de inteligenţă superior, ce provin din familii defavorizate. În prezent, Proruralis se află în al treispezecelea an de derulare şi susţine material, la liceele de elită din Iaşi, 100 de copii cu vârstele cuprinse între 11 şi 19 ani. Obiectivul primei ediţii a Semimaratonului Iaşi constă în oferirea de burse copiilor excepţionali înscrişi în programul Proruralis pentru continuarea studiilor la liceele ieşene.

Fiecare kilometru alergat la Semimaratonul Iaşi poate însemna încă o zi de şcoală pentru un copil din mediul rural. Pentru informaţii, înscriere în competiţie sau donaţii accesaţi www.semimaratoniasi.ro sau www.facebook.com/semimaratoniasi.

INFO

Semimaratonul Iaşi

www.semimaratoniasi.ro

www.facebook.com/semimaratoniasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: