Self-publishing.ro, platforma care te ajuta sa publici si sa-ti vinzi cartea

Self Publishing România este o platformă online dedicată publicării, tipăririi, promovării si distributiei nationale si internationale a cărtilor autorilor români. Orice autor care publică la Self Publishing îsi poate vedea cartea în librării în 30 de zile si mai putin.

La Self se publica cărti din orice domeniu: poezie, proză scurtă, roman, critică literară, cărti de specialitate, cărti pentru copii, cărti practice din orice domeniu etc. Autorul devine propriul editor si alege ce si când publică.  Poate fi vorba despre ultima carte la care lucrează, poate să îsi reediteze cărtile mai vechi sau pe acelea care au fost tipărite într-un tiraj mic si care nu sunt cunoscute publicului cititor.

Cât de repede poti publica
După ce ti-ai făcut un cont de autor, poti publica în câteva minute. Este de ajuns să ai acces la internet. Nu contează dacă esti din Bucuresti sau din Timisoara, dintr-un sat izolat din Apuseni sau din Delta Dunării. Site-ul îti oferă toate informatiile necesare, astfel încât să poti pagina o carte în Word, să obtii un ISBN sau să beneficiezi de serviciile de redactare, corectură, paginare, design de copertă.

Tiparul
După ce si-a încărcat cartea pe platformă, autorul alege câte exemplare publică. O carte format A5 sau similar, cu un tiraj de 50 de exemplare, copertă color si interior alb-negru, la 160 de pagini, costă între 200-250 lei. Este cel mai mic pret de tipar per exemplar pe care îl poate obtine un autor în România.

Distributie natională si internatională
Cartea tipărită va fi listată în distributie de Self, în functie de optiunile autorului: în librării fizice, virtuale, depozite de carte, supermarketuri, retele de libării. Autorul poate opta pentru distributia natională sau internatională. Tot autorul îsi stabileste pretul de vânzare a cărtii si vede în orice moment care sunt drepturile de autor pe care le are de încasat.

Drepturi de autor de până la 70%, pentru orice carte vândută
Drepturile de autor pentru o carte care se vinde în librării cu 35 de lei sunt de până la 22,47 lei per exemplar, atunci când cartea este cumpărată de pe librăria Self, si variază în functie de celelalte canale de vânzare, fără să coboare însă sub 35%.

Rapoarte de vânzare online, 24 de ore din 24, si plăti la timp, fără nici o întârziere
Transparenta este cuvântul cheie. Autorul va sti în orice moment ce a vândut, cât a vândut, cât are de încasat. Cărtile tipărite îi apartin integral. Self manageriază acest stoc, onorând comenzile cititorilor sau pe cele ale librăriilor, punându-se în slujba autorului. De la consultantă, care ni se pare esentială pentru un autor, până la cele mai bune optiuni de distributie în tară sau în străinătate. Autorul îsi poate vedea vânzările online, iar când are de încasat bani, acestia îi sunt virati în cont, la timp si fără nici o întârziere.

Librăriile
Orice librărie fizică sau virtuală poate colabora cu Self, în baza unui contract, iar rabatul pe care Self îl oferă acestora este mai mult decât motivant. Cu ce îi ajută Self pe Editori? Prin colaborarea cu Self Publishing, editorii îsi pot optimiza costurile de productie, pot elimina rupturile de stoc, se pot bucura de aceeasi transparentă a raportării vânzărilor si a plătilor.

INFO

www.self-publishing.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: