„Secretul Fericirii” are proiecție la Iași, în prezența regizorului

Filmul „Secretul fericirii” va putea fi vizionat în avanpremieră, luni, 8 octombrie 2018, de la 20.30, la Cinema Ateneu, în prezența regizorului și actorului Vlad Zamfirescu. Pelicula va intra în cinematografe începând cu 19 octombrie 2018.

Realizat în spiritul unei comedii, „Secretul Fericirii” are, însă, un traseu psihologic solicitant, care ne determină să descoperim lucruri noi despre noi înșine și despre cei din jurul nostru.

Actorul și regizorul Vlad Zamfirescu va fi prezent la avanpremiera.

Vlad Zamfirescu explică ce anume l-a atras la această poveste și de ce a ales să o regizeze: „Pentru că povestea are un conținut universal, care se putea întâmpla – și poate chiar se întâmplă – în orice colț de lume, în care oamenii gravitează printre iubiri, prietenii, trădări, orgolii, suferințe, adevăr și minciună. În timp real, într-o oră și jumătate, scenariul și filmul pe care l-am făcut, te poartă prin, aproape, întreaga paletă de emoții de care dispune un om. E un tur de forță în care – din ce am văzut în sălile de festival în care filmul a fost deja proiectat – se trece de la hohote de râs la sentimente profunde și intense, care rescriu premisele inițiale”.

Filmat timp de 3 săptămâni, „pe alt fus orar”, după cum glumește echipa, și anume doar noaptea, filmul prezintă povestea unui om adevărat aflat într-o situație limită, care trebuie să-și reseteze viața pentru a și-o păstra.

Secretul Fericirii nu este un clișeu, este un film de comedie cu totul surprinzător a cărui poveste m-a cucerit, de la prima lectură a scenariului. Promitem o comedie cu multe răsturnări de situație care va ține spectatorii cu sufletul la gură. O comedie pe care publicul o va savura, până la final și la care nu va apuca să își verifice telefonul, paginile de Facebook sau Instagram”, a menționat producătorul Cristina Dobrițoiu.

„Secretul Fericirii” a fost prezentat în premieră mondială la TIFF 2018 (Selecție oficială, secțiunea Zilele filmului românesc, clasat pe locul 2 în preferințele publicului, după „Un pas în urma serafimilor”, regizat de Daniel Sandu, 2017) și a fost declarat câștigător la mai multe festivaluri internaționale de film, după cum urmează: Los Angeles Film Awards, SUA, 2018 (Best Duo: Vlad Zamfirescu & Theo Marton; Honorable Mention: Narrative Feature), Virgin Spring Cinefest, India, 2018 (Silver Award: Best Debut: Vlad Zamfirescu), Burgas International Film Festival, Bulgaria, 2018 (Selectat în competiția oficială, cu proiecție specială pe 23.07.2018), „Sose” 5th International Film Festival 2018, Yemen, Armenia (Selectat în competiția de lung metraj). „Secretul Fericirii” a fost selectat și în Competiția de Lungmetraj a Festivalului ANONIMUL IFF 2018.

BILETE

Biletele sunt puse în vânzare la prețul unic de 15 lei și vor putea fi achiziționate on-line de pe site-ul www.ateneuiasi.ro sau direct de la casieria Ateneului din Iași, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-16.30 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

INFO

Cinema Ateneu

Strada Ion Creangă nr.14, 700320, Iaşi

Telefon/ Fax: 0232 261 846,

E-mail: office@ateneuiasi.ro

Webwww.ateneuiasi.ro

FBwww.facebook.com/AteneulDinIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: