Apel la realizarea de filme de foarte scurt-metraj

Sub eticheta Around the Très Courts sunt grupate filme realizate in Romania, care vor fi proiectate in afara competitiei internationale. Este o ocazie excelenta pentru cineastii amatori sau profesionisti, studentii la film si arte vizuale, sau pentru cei care au pur si simplu o idee deosebita pe care doresc sa o arate lumii intregi, sa isi demonstreze talentul. Singura conditie impusa este ca durata filmului sa nu depaseasca 3 minute (fara generic). Toate genurile sunt acceptate : fictiune, documentar, animatie. Participarea este gratuita.

4 martie 2011 este data limita de trimitere a filmelor de foarte scurt-metraj, insotite de formularul de inscriere, pe adresa Centrului Cultural Francez din Iasi (bd. Carol I nr. 26). Apelul CCF Iasi se adreseaza exclusiv realizatorilor care locuiesc si isi desfasoara activitatea in regiunea Moldovei (Bacau, Botosani, Galati, Iasi, Neamt, Suceava, Vaslui, Vrancea) si Republica Moldova. Concurentii din celelalte zone ale tarii vor trimite filmele la Centrele Culturale Franceze din Cluj-Napoca si Timisoara.

Festivalul International de Film de Foarte Scurt-metraj (Festival des Très Courts) se va desfasura in perioada 6-8 mai 2011 in 80 de orase din 17 tari si in 25 de orase din Romania. Festivalul propune doua sectiuni: una internationala si alta romaneasca.

In luna martie, un juriu format din specialisti ai audiovizualului, membri ai retelei culturale franceze si parteneri va selectiona intre 10 si 30 de filme romanesti care vor alcatui selectia „Around the Tres Courts” 2011. Aceasta va fi proiectata in perioada 6-8 mai 2011, alaturi de selectia internationala, in cele 25 de orase din Romania participante la festival. Cu aceasta ocazie, publicul va vota si va alege cele mai bune filme de foarte scurt-metraj aflate in competitie, filme care vor fi trimise la Paris pentru a fi selectate in sectiunea internationala din 2012.

Filmele romanesti selectionate se vor intrece pentru Premiul juriului si pentru Premiul Publicului – decis de voturile spectatorilor de la fiecare proiectie a Festivalului din Romania. Premiile sunt oferite de Centrul Cultural Francez din Cluj-Napoca si Orange Romania, sponsorul principal al Festivalului.

Regulamentul si fisa de inscriere in Festival, precum si alte detalii sunt disponibile pe site-ul Très Courts Romania: www.trescourt.ro sau www.foartescurt.ro, sectiunea Regulament. Asteptam filmele de foarte scurt-metraj in format video-DVD si insotit de formularul de inscriere (este obligatorie completarea integrala a acestuia) pana pe 4 martie, la Centrul Cultural Francez din Iasi, direct la sediu sau prin posta (la adresa: Centrul Cultural Francez Iasi, Bd. Carol I nr. 26, Iasi, pentru Festivalul Filmului de Foarte Scurt-Metraj). Formularul de inscriere este disponibil pe web-site-ul evenimentului (www.trescourt.ro – unde va rugam sa parcurgeti si regulamentul Festivalului – completarea formularului de inscriere va presupune implicit cunoasterea textului Regulamentului).

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: