Seara speciala Corneliu Porumboiu la espressofilm 2012

expressofilm - viena

Festivalul vienez de scurtmetraje espressofilm dedica in parteneriat cu ICR Viena pentru a doua oara in tot atatea editii consecutive o seara speciala scurtmetrajelor UNATC, oferind anul acesta unul dintre punctele de atractie ale sezonului cultural estival – o proiectie cu Pe aripile vinului (2002), Calatorie la oras (2003) si Visul lui Liviu (2004), realizate de Corneliu Porumboiu care a cucerit ulterior criticii si cinefilii din toata lumea cu A fost sau n-a fost (2006) si Politist, adjectiv (2009).

Potrivit organizatorilor festivalului espressofilm, “Corneliu Porumboiu este unul dintre reprezentantii emblematici ai noului val cinematografic romanesc. Filmele sale care ofera o analiza percutanta a uzantelor birocratice, includ multe momente care tradeaza umorul involuntar inerent unor situatii la limita dintre real si suprareal, caracteristica evidenta in debutul sau in lungmetraj, A fost sau n-a fost. Acelasi lucru se poate spune si despre scurtmetrajele realizate de Corneliu Porumboiu la UNATC”.

Dupa proiectia care va avea loc pe 10 august, de la ora 21:30, Corneliu Porumboiu va intra intr-o discutie moderata cu publicul, prin intermediul unei videoconferinte, regizorul avand programate in aceasta perioada filmari pentru noul sau proiect.

espressofilm este un festival dedicat scurtmetrajelor ce are loc anual in Viena, in lunile iulie si august, in gradina Muzeului de Etnografie din Viena, un splendid palat baroc aflat in inima orasului. Din programul de anul acesta al espressofilm nu lipsesc seri dedicate unor nume mari ca Isabella Rossellini, Andrea Arnold, Kathrin Resetarits, precum si seri organizate in parteneriat cu numeroase festivaluri de profil din Europa, ca Bicycle Film Festival Viena, Kecskemét animation film festival, Black & White Festival Porto sau dedicate academiilor de film din Bozen si Praga.

INFO

espressofilm.at/wb/

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: