Seara Herta Muller

In cadrul seriei de evenimente Cafe Kultour, Centrul Cultural German din Iasi si Editura Polirom au placerea de a va invita la o lectura si dezbatere publica sustinuta de actorii Radu Ghilas si Livia Iorga si criticii Lect. Dr. Ana Maria Palimariu si Conf. Dr. Antonio Patras, care va avea loc luni, 26 aprilie 2010, ora 18:00, la cafeneaua Glam Cafe.

Actorii Radu Ghilas si Livia Iorga vor citi pasaje din cartile Herztier/Animalul inimii si Der Konig verneigt sich und totet/Regele se-nclina si ucide ale scriitoarei Herta Muller, dupa care va urma o dezbatere publica despre opera si temele favorite ale autoarei cat si despre relatia acesteia cu tara ei de origine, Romania, condusa de Lect. Dr Ana Maria Palimariu de la Catedra de Germanistica si Conf. Dr. Antonio Patras, critic literar si conferentiar la Catedra de Literatura Romana.

Herta Muller, nascuta in 1953 in Nitchidorf, Romania, este o scriitoare de limba germana si de limba romana. In 1987 emigreaza in republica Federala Germana impreuna cu sotul ei de atunci, scriitorul Richard Wagner. Herta Muller castiga in 2009 Premiul Nobel pentru Literatura pentru operele ei raspandite in intreaga lume despre dictatura comunista.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie:

Scrie un comentariu: