Seara franco-germana

Cu ocazia celebrării a 55 de ani de la semnarea tratatului Élysée, Centrul Cultural German şi Institutul Francez Iaşi organizează marți, 23 ianuarie 2018, o seară franco-germană, în cadrul căreia va fi proiectat filmul „Hannah Arendt”, o capodoperă multi-premiată a cinematografiei germane din 2012, în regia Margarethei von Trotta.

Evenimentul va avea loc la Institutul Francez în sala Fondane, începând cu ora 18:00.

Filmul conturează portretul unuia dintre cei mai importanți filosofi politici ai secolului al XX-lea, Hannah Arendt (1906-1975) și relatează despre experiențele ei de la începutul anilor 1960, când a fost desemnată de The New Yorker să scrie raportul despre procesul pentru de crime de război al lui Adolf Eichmann. În calitate de observator aceasta se așteaptă să se confrunte cu un monstru, în schimb, se confruntă cu un banal birocrat.

Folosind imagini din procesul real al lui Eichmann și printr-o narațiune dinamică, filmul se concentrează pe observațiile controversate ale intelectualei Arendt și impresionează în același timp şi prin descrierea intimă a mediului newyorkez al imigranților germani şi evrei de la începutul anilor 1960.

Filmul va fi subtitrat în limba română.

Intrarea liberă în limita locurilor disponibile!

INFO

Institutul Francez Iasi

Bd. Carol I, nr. 26, Iasi

Web: www.institutfrancais.ro

FB: www.facebook.com/Institut-francais-Iasi

Tel.: 0232 267 637 sau 0769 056 203

E-mail: equipe.iasi@institutfrancais.ro

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: