Seara franco-germana de jazz – Les primitifs

Centrul Cultural German Iasi si Centrul Cultural Francez Iasi va invita pe 24 ianuarie in Club RS la o seara franco-germana. Cele doua centre culturale organizeaza cu ocazia celebrarii a 49 de ani de la semnarea tratatului Élysée intre cele doua tari o seara speciala de jazz cu trupa Les primitifs formata din muzicieni francezi si germani.

Marti, 24 ianuarie, incepand cu orele 20.00, in club RS va concerta formatia Les primitifs cu Laurent Leroi (acordeon), Matthias Dörsam (clarinet), Erwin Ditzner (toba), Michael Herzer (contrabas).

Les primitifs spun o poveste prin intermediul instrumentelor despre dorintele umane si pasiuni.
Nu exista prea multe trupe care sa creeze o ambianta atat de placuta in timpul concertelor precum Les primitifs. De acest lucru poti fi sigur: Acesti muzicieni celebri au concertat in partea veche a orasului Montevideo dar si in zona portuara din Marsilia, in New Orleans sau in Iași. Pentru ca Les primitifs sunt una dintre putinele trupe care au entuziasmat publicul la festivaluri de rock pana la cele de folk sau jazz. Si de ce este asta? Pentru ca bucuria lor de a canta reflecta numele lor, insa muzicalitatea si spiritualitatea lor sunt exact opusul.

Tratatul Élysée
Pe 22 ianuarie 1963 presedintele Frantei Charles de Gaulle si cancelarul Germaniei Konrad  Adenauer au semnat  asa numitul Tratat de la Elysee in scopul consolidarii si confirmarii relatiei de prietenie dintre cele doua tari. Acest acord privind cooperarea franco-germana a unit cele doua tari vecine si mai mult dupa o lunga dusmanie si 3 razboaie costisitoare si a reprezentat un moment decisiv in procesul reconcilierii franco-germane si colaborarii intre cele doua state.

Concertul organizat de cele doua centre culturale doreste sa aminteasca de prietenia franco-germana si sa fie un prilej de sarbatoare impreuna cu prietenii romani din Iasi.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie:

Scrie un comentariu: