Seară franco-germană cu proiecţie de film: „Franceza pentru începători”

Centrul Cultural German Iaşi şi Institutul Francez Iaşi vă invită marţi, 22 ianuarie 2019, ora 18.30, în Sala „Benjamin Fondane” a Institutului Francez, la o seară franco-germană, organizată cu scopul de a marca 56 de ani de la semnarea Tratatului Élysée.

Ediţia de anul acesta va ieşi din tiparele cu care ne-au obişnuit zilele de comemorare. Va fi o seară cu simţul umorului, cu bună dispoziţie, într-o atmosferă amicală, în care ştergem frontiere şi bariere ! O ediţie în care pur şi simplu ne bucurăm împreună şi stăm la discuţii ! Dincolo de orice clişee şi de orice aşteptări, această seară franco-germană este o invitaţie la toleranţă şi amuzament pe seama ideilor preconcepute pe care le avem uneori unii despre ceilalţi.

Tocmai de aceea alegerea franco-germană s-a îndreptat anul acesta către o comedie, al cărei titlu deschide de la bun început cutia cu zâmbete : Franceza pentru începători. Povestea de dragoste care stă de fapt în centrul acestei poveşti amuzante este despre cum ajungi să iubeşti o limbă străină dacă te îndrăgosteşti.

Hendrik nu este tocmai un iubitor al Franței și nici nu îl agreează pe profesorul lui de limba franceză. Dar când o întâlnește pe Valérie, se îndrăgostește lulea, astfel încât nu poate scoate niciun cuvânt în preajma ei. Nu bănuieşte însă nicio clipă că Valérie este pe jumătate franțuzoaică. Quelle malchance! Șansele să obțină o întâlnire cu ea devin practic nule. Însă schimbul de experiență germano-francez, petrecerile extraordinare, familia trăsnită care îl găzuiește, suişurile și coborâșurile primei mari iubiri și, mai ales, lipsa cunoștințelor de limba franceză fac ca vacanța inițial nedorită a lui Hendrik să devină o vară de neuitat.

INFO

Institutul Francez Iasi

Bd. Carol I, nr. 26, Iasi

Tel.: 0232 267 637 sau 0769 056 203

E-mail: equipe.iasi@institutfrancais.ro

Web: www.institutfrancais.ro

FB: www.facebook.com/Institut-francais-Iasi

 

PE ACEEASI TEMA:

Psycho | Cinema Ateneu

Sonic the Hedgehog 2 | Cinema Ateneu

Iepurele-Găină și Hamsterul Întunericului

Animale fantastice: Secretele lui Dumbledore

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: