Seara eveniment dedicata regizorului Andrei Serban @Opera Nationala Iasi

a-serban--m-marin---regia-de-opera---latime1024px

Sâmbătă, 9 ianuarie, la Opera Națională Română Iași va avea loc o seară-eveniment dedicată regizorului Andrei Șerban, care va primi  si Titlul de „Cetățean de onoare al Municipiului Iași” de la primarul Mihai Chirică.

Începând cu ora 17.30, ieșenii pot participa la o Întâlnire deschisă cu regizorul Andrei Șerban despre „forța muzicii în viață, operă și teatru”. Conferința a fost susținută și la București, în Ajunul Crăciunului, cu mare succes.

Discuția pornește de la albumul bilingv care se lansează cu această ocazie,  ”Regia de operă, gânduri şi imagini / Opera directing, thoughts and images” cu texte de Andrei Șerban și fotografii de Mihaela Marin, publicat la editura Nemira, în colecția Yorick. Evenimentul va fi urmat de o sesiune de autografe.

Apoi,  de la ora 18.30 are loc spectacolul ”Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, în regia lui Andrei Șerban. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim (Premiul pentru cel mai bun dirijor al stagiunii 2014-2015 la Gala Premiilor Operelor Naționale, Iași, 2015). Decorul este creat de Octavian Neculai, iar costumele poartă semnătura Liei Manțoc.

Pentru noi toți să trăim doar cu grija zilei de mâine nu e destul. Avem nevoie de transcendență, de speranță, de iluzia de libertate. Muzica și teatrul ne permit să călătorim spre alte lumi, să ne ridicăm deasupra imediatului, să evadăm din trivialitatea zilnică, o senzație mai intensă a frumosului și o apreciere a miracolului de a exista acum și aici. Muzica are capacitatea să ne relaxeze tensiunile și inhibițiile și ne ajută să comunicăm unii cu alții. Cât timp dragostea, moartea, bucuria și suferința fac parte din experiența vieții, cât timp oamenii vor să asculte și să vadă drame adevărate povestite prin intermediul muzicii, opera are un viitor. Simt nevoia să fiu optimist.” Andrei Șerban

Andrei Șerban este regizor de teatru și operă pe scenele lumii, director al Oscar Hammerstein II Center for Theater Studies la Columbia University din New York City, unde este și profesor de teatru. Este autor al cărților O biografie, Călătoriile mele în teatru și operă, Cehov, Shakespeare, Bergman văzuți de Andrei Șerban, cu fotografii de Mihaela Marin. La Editura Nemira s-a publicat în 2013 volumulCartea atelierelor, un proiect al Academiei Itinerante Andrei Șerban.

INFO

nemiramedia.ro

PE ACEEASI TEMA:

Lansare de carte: ”Halda de steril”, de Gabriel Andronache

Cartea de aur a Centenarului Marii Uniri, de Bogdan Bucur

Lansare de carte la Muzeul Unirii: “Ochiul cuvântului. Minipoeme în stil haiku”, de Georgeta Tudora

Alina Mungiu-Pippidi va conferenţia la Iaşi: În căutarea bunei guvernări. Cum au scăpat alte ţări de corupţie?

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Concert-lecție la Palat: Concert de flaut și marimbă

Dublă lansare de carte a poetului Petru Burlacu

Modă inspirată de arta lui Constantin Brâncuși. Colecțiile Alina Gurguță și Ellida Toma, la Varșovia

Program Cinema Ateneu: 26 martie-1 aprilie 2018

Scrie un comentariu: