Seara de muzica spaniola si sud-americana

Opera Nationala Romana Iasi va invita la o Seara de muzica spaniola si sud-americana in premiera duminica, de la ora 19.00, la Filarmonica de Stat “Moldova” Iasi.

Dirijor – Gabriel Bebeselea.

Interpreteaza orchestra si solistii ONRI – Lacramioara Maria Hrubaru Roata, Diana Bucur, Laura Magdalena Scripcaru, Elena Rosca, Cosmin Marcovici, Adrian Ionescu si Andrei Fermesanu, Daniela Burlacu, Alice Todica, Cristina Grigoras.

Pian, celesta – Adina Alupei.

“Dorim sa oferim publicului sansa sa descopere evolutia muzicii spaniole, iar mai apoi cea sud-americana. Tocmai de aceea firul rosu conducator este Carmen de G. Bizet, premiza muzicala de la care s-au dezvoltat mai apoi compozitorii de opera specific spaniola – Zarzuela. De aici pasul urmator este facut peste ocean prin combinarea influentelor europene cu cele locale: samba, tango, salsa, etc. Dorim ca publicul sa urmareasca aceasta evolutie chiar si din cursivitatea in care se va desfasura aceasta seara de muzica spaniola si sud americana.” Gabriel Bebeselea

Pretul unui bilet este de 30 de lei/15 lei redus.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: