Seara de jazz franco-germana

Centrul Cultural German Iasi si Centrul Cultural Francez Iasi va invita sambata, 22 ianuarie 2010, incepand cu orele 20.00, in Club RS la o sarbatoare franco-germana. Ambele centre culturale organizeaza o seara speciala de jazz cu muzicieni din Franta si Germania cu ocazia celebrarii a 48 de ani de la semnarea tratatului Élysée intre cele doua tari. Aceasta zi este o ocazie pentru confirmarea relatiilor franco-germane si pentru lansarea programelor comune destinate elevilor, studentilor sau oamenilor de afaceri. De asemenea, ea poate contribui la promovarea limbii tarii partenere si la o mai buna cunoastere a culturii acesteia.

Vor concerta Claus Boesser-Ferrari & Thomas Siffling din Germania si formatia de jazz manouche Django Swing condusa de chitaristul Laurent Courtois din Franta.

Claus Boesser-Ferarri & Thomas Siffling
Boesser-Ferrari (chitara) si Siffling (trompeta, corn de vanatoare), si-au creat impreuna un sunet foarte propriu care se misca intre sunete lirice, groove-uri rafinate si sound-uri experimentale.
Amandoi au lansat mai multe albume, au avut turnee in intreaga lume si sunt muzicieni cu o valoare mare recunoscuta si cu limba muzicala proprie.  Stilul lor muzical include multa improvizatie, adaptari dupa cantecele celor de la Beatles sau dupa soundtrack-urile filmelor western, precum si compozitii proprii.

Django Swing
Trio-ul Django Swing (Laurent COURTOIS, chitara solo, Vivien GARCIA, chitara ritmica, Jérôme CHARTIER, contrabass), provenit din bine-cunoscutul grup Nuages de Swing, interpreteaza piese din repertoriul traditional al stilului manouche… dar cu ceva in plus : dorinta evidenta a chitaristului-solist, Laurent COURTOIS, de a ne face sa-i impartasim pasiunea pentru muzica lui Django Reinhardt. Stilul grupului este marcat de anecdote si povestiri despre melodiile superbe ale geniului manouche, dar si de compozitiile personale.

Laurent Courtois
Laurent COURTOIS este un chitarist de jazz foarte cunoscut pentru pasiunea sa pentru un artist de neuitat – Django REINHARDT, disparut prea devreme, chitarist si compozitor de geniu care a influentat intr-un mod hotarator istoria chitarei in jazz. A invatat chitara bass, dar si contrabasul, si a fost deschis la alte stiluri de muzica si de jazz, pentru a reveni in cele din urma la prima sa dragoste. In 2002, a reunit muzicienii din trupa Nuages de Swing, un tribut adus muzicii Maestrului

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: