Seara de film german: „Viata de parinte”

Centrul Cultural German Iaşi reia Serile de Film German, începând de miercuri 20 februarie 2019, de la ora 18:30, cu filmul “Viața de părinte”, o comedie care redă într-un mod foarte pragmatic dificultățile prin care trece o familie obișnuită.

Regizorul Robert Thalheim aduce în prim plan problemele adevărate ale părinților și ale familiilor într-o poveste foarte personală.

Christine și Konrad sunt o “familie modernă”: el rămâne acasă și are grijă de copii și de gospodărie, în timp ce ea întreține familia lucrând ca medic. Însă atunci când Konrad primește o ofertă de lucru atrăgătoare ca regizor de teatru și simte că se ivește a doua șansă pentru el, managementul familiei se confruntă cu provocări majore.

Pentru Konrad tranziția de la rolului de tatăl cu normă întreagă la cel de regizor coordonator se dovedește a fi mai grea decât își imaginase, iar Christine ajunge și ea depășită de situație în încercarea de face față provocărilor de la serviciu și de acasă. Abia atunci când Konrad se distanțează de tot și ia o pauză de la viața încărcată de familie, devine clar pentru toată lumea că trebuie neapărat să facă o schimbare fundamental…

“Viața de părinte” este un film gândit în mod inteligent, care redefinește noțiuniunea de “film de familie”.

INTRARE

Filmul va fi subtitrat în limba engleză. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile / Cu sprijinul Institutului Goethe

INFO

Centrul Cultural German

Str. Lascar Catargi nr. 38, Iasi

Telefon: 0040-232-214051

E-mailinfo@kulturzentrum-iasi.ro

Web: www.kulturzentrum-iasi.ro

FBwww.facebook.com/DeutschesKulturzentrumIasi

PE ACEEASI TEMA:

Dama de cupă | Cinema Ateneu

Acasă | Cinema Ateneu

Câinele, adevăratul meu prieten 2 | Cinema Ateneu

Trolii descoperă lumea | Cinema Ateneu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Obiectul lunii martie la MNLR Iași

„Mărțișoare de călătorie” | Muzeul ”Ion Creanga”

Expoziția „Otilia Cazimir și Teodorenii”

Mari actori povestesc cum au jucat scene celebre în seria Secvențe, pe TIFF Unlimited

Scrie un comentariu: