Seara de film german: “Viața celorlalți”

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German, miercuri 24 octombrie 2018, începând cu ora 18:30, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul “Viața celorlalți”, distins cu premiul Oscar și cu alte 76 de premii la diferite Festivaluri de Film.

Acțiunea filmului este plasată în Berlinul de Est, în noiembrie 1984. Wiesler, un ofițer al Securității primește misiunea de a spiona un scriitor de succes Georg Dreyman, bănuit de planuri subversive la adresa regimului comunist și pe prietena acestuia, binecunoscuta actriță de teatru Christa-Maria Sieland.

Dar ceea ce trebuia să fie doar un serviciu de spionaj bine calculat, îl poziționează pe Wiesler în fața unui conflict moral grav. Imixtiunea în viața „celorlalți”, îi dezvăluie valori precum libertatea de exprimare și de gândire, care până acum îi erau străine. Chiar și dragostea reciprocă a celor doi intelectual îl impresionează.

Însă, în ciuda îndoielii conștientizate, care pune stăpânire pe el, mecanismele sistemului sunt de neoprit și astfel începe un joc periculos: existența lui Wiesler este distrusă, precum relația dintre Dreyman și Sieland. Până când cade zidul Berlinului, toată lumea a plătit deja un preț ridicat. Din acest punct, începe o cu totul altă lume.

INTRARE

Filmul va fi subtitrat în limba engleză.  Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

INFO

Centrul Cultural German

Str. Lascar Catargi nr. 38, Iasi

Telefon: 0040-232-214051

E-mailinfo@kulturzentrum-iasi.ro

Web: www.kulturzentrum-iasi.ro

FBwww.facebook.com/DeutschesKulturzentrumIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: