Seara de film german: Valul

Seara de Film German va avea loc miercuri, 26 ianuarie 2011, incepand cu ora 18:30, la sediul Centrului Cultural German din Iasi. Va fi prezentat filmul Die Welle/Valul in regia lui Dennis Gansel, cu Jürgen Vogel, Frederick Lau si Jennifer Ulrich in rolurile principale.

Actiune: Die Welle/Valul  este o drama din anul 2008. Un profesor de liceu, interpretat de Jürgen Vogel, realizeaza un experiment social cu elevii sai pentru a le arata ca intr-o tara cu idei moderne precum Germania contemporana, inca mai exista posibilitatea ca un regim totalitarist precum nazismul sa isi impuna ideile. El devine Führerul pentru elevii sai, iar acestia sunt obligati sa il asculte. La inceput, elevilor li se pare doar o idee amuzanta, dar ajung sa se implice foarte serios, ajungand sa ii excluda pe cei din afara, iar intr-un final sa ii dea si un nume : Die Welle, adica Valul .

Regizorul si co-scenaristul Dennis Gansel si-a bazat actiunea filmului pe experimentul „The Third Wave” care a avut loc in California in 1967, tema preluata in 1981 de scriitorul american Morton Rhue in romanul „The Wave”. Romanul a devenit intre timp o lectura clasica pentru liceenii din Germania.

Filmul va fi subtitrat in limba romana.

Intrarea este libera.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Once Upon a Time… A Symphonic Fairytale | Amfiteatrul Palas

Lux Æterna și Vocea umană/The Human Voice | Cinema Ateneu

Boss Baby: Afaceri de familie 3D | Cinema Ateneu

România sălbatică | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: