Seara de film german: „Strada Bornholmer”

Centrul Cultural German Iaşi vă invită miercuri, 23 octombrie 2019, de la ora 18:00 la o nouă Seară de Film German, în cadrul căreia va fi prezentat filmul „Strada Bornholmer”, în regia lui Christian Schwochow din anul 2014.

Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului, vă invităm să vizionaţi tragicomedia „Strada Bornholmer”, care prezintă povestea incredibilă, dar adevărată a locotenentului colonel Harald Schäfer, și turnura pe care o iau lucrurile în ultimele ore ale RDG la punctul de trecere a frontierei de pe Strada Bornholmer.

Ziua de 9 noiembrie 1989 este o zi decisivă: locotenent-colonelul NVA Harald Schäfer vede la televizor conferința de presă cu Günter Schabowski, în care se anunţă ca restricțiile de călătorie pentru cetățenii din RDG sunt abrogate de facto. Puțin mai târziu, primii cetăţeni din Berlinul de Est se adună în fața punctului de trecere a frontierei de pe „Strada Bornholmer”, moment în care începe să se creeze tensiune. În timp ce Harald așteaptă în zadar alături de colegii săi instrucțiuni de la superiorii săi, situația amenință să escaladeze: Din ce în ce mai mulți oameni se adună în fața punctului de trecere a frontierei și își cer dreptul de a părăsi Berlinul de Est. Sub o presiune enormă, locotenent-colonelul Harald Schäfer decide în cele din urmă să deschidă granița, devenind astfel erou în acea zi istorică!

„Strada Bornholmer” este o comedie extrem de ironică și surprinzător de emoționantă, la limita disperării, despre cei care au devenit eroi fără să-şi fi dorit acest lucru.

Filmul va fi subtitrat în limba engleză.

INTRARE

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile / Cu sprijinul Institutului Goethe

INFO

Centrul Cultural German

Str. Lascar Catargi nr. 38, Iasi

Telefon: 0040-232-214051

E-mailinfo@kulturzentrum-iasi.ro

Web: www.kulturzentrum-iasi.ro

FBwww.facebook.com/DeutschesKulturzentrumIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: