Seara de film german: „Statul contra Fritz Bauer”

Centrul Cultural German Iaşi vă invită miercuri, 6 noiembrie 2019, de la ora 18:00 la o nouă Seară de Film German, în cadrul căreia va fi prezentat filmul multipremiat „Statul contra Fritz Bauer”, în regia lui Lars Kraume din anul 2015.

STATUL CONTRA FRITZ BAUER este un studiu atent și perfect documentat al Germaniei în perioada postbelică şi, în același timp, un thriller politic palpitant despre lupta unui singur om împotriva uitării unei națiuni.

Acţiunea filmului îl plasează Fritz Bauer, personajul real căruia îi este dedicat filmul, în Germania anului 1957. Procurorul general Fritz Bauer primește informații despre locul unde s-ar afla locotenent-colonelul SS Adolf Eichmann, responsabil pentru deportarea şi uciderea în masă a evreilor din Europa. Se presupune că Eichmann s-ar ascunde în Buenos Aires. Bauer, însuşi evreu, încearcă, după întoarcerea din exilul în Danemarca, să aducă în fața justiției câți mai mulți lideri ai regimului nazist.

În acest proces, totuși, i se pun în mod repetat piedici care să îl abată de la misiunea sa, întrucât în Germania se dorea mai degrabă să se dea uitării trecutul recent şi să se reprime orice ar fi amintit de nenumăratele crime. Cu toate acestea Fritz Bauer nu se lasă descurajat. Cu sprijinul tânărului procuror Karl Angermann, el începe să investigheze cazul Eichmann. Neavând încredere în sistemul de justiție german, Fritz Bauer ia legătura cu serviciul secret israelian, Mossad, și astfel comite un act de trădare. Bauer nu caută răzbunare pentru Holocaust, el este preocupat doar de viitorul Germaniei.

Filmul a fost distins cu numeroase premii pentru cel mai bun film, cea mai bună regie şi cel mai bun scenariu.

INTRARE

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile / Cu sprijinul Institutului Goethe

INFO

Centrul Cultural German

Str. Lascar Catargi nr. 38, Iasi

Telefon: 0040-232-214051

E-mailinfo@kulturzentrum-iasi.ro

Web: www.kulturzentrum-iasi.ro

FBwww.facebook.com/DeutschesKulturzentrumIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: