Seara de film german – Revansa

Seara de Film German va avea loc miercuri, 23 februarie 2011, incepand cu ora 18:30, in sala Bertolt Brecht a Centrului Cultural German din Iasi. Va fi prezentat filmul Revanche / Revansa in regia lui Götz Spielmann, cu Johannes Krisch, Irina Potapenko si Andreas Lust  in rolurile principale.

Actiune: Prostituata ucraineana Tamara si Alex, acolitii unui proprietar de bordel, sunt un cuplu secret. Ei doresc sa scape din cartierul rosu din Viena, unde afacerea nemiloasa le determina viata si din care nu mai raman bani de trait. Alex spera sa scape din mizerie cu banii furati de la o banca. Spre deosebire de intentia sa initiala, acesta se lasa convins de Tamara sa o ia cu el la spargerea bancii. Totul merge conform planului – pana ce politistul Robert apare din intamplare. El  impusca masina cuplului in timp ce vroiau sa scape, iar destinul isi urmeaza cursul.

Critica: Götz Spielmann reda pe indelete povestea zguduitoare in cadre laconice si calme. “Revansa” este o mixtura sofisticata de drama, studiu de caracter si thriller.

Filmul va fi subtitrat in limba romana.

Intrarea este libera.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Trenul disperării. Acea duminică | Ateneul National Iasi

Orchestra de tineret a Iașului | Amfiteatrul Palas

Anii noștri de glorie | Cinema Ateneu

Neidentificat | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: