Seara de film german: “Phoenix” (2014)

 

 

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German miercuri, 8 noiembrie 2017, începând cu ora 18.00, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul german “Phoenix” în regia lui Christian Petzold, care descrie o poveste cutremurătoare despre puterea iubirii, despre identitate și renaștere.

Inspirat de romanul „Return from Ashes” scris de Hubert Monteilhet, Petzold creează un film de holocaust fără egal, în măsura în care se referă la efectele secundare ale traumei, fără a arăta ororile războiului.

La scurt timp după încheierea celui de-al doilea Război Mondial, evreica Nelly se întoarce în Germania, cu leziuni faciale grave suferite în lagărul de concentrare de la Auschwitz. Deşi nu s-a recuperat complet în urma intervențiilor chirurgicale de reconstrucție facială suferite, decide să pornească în căutarea soțului ei, Johnny, deși acesta o trădase o dată naziștilor, lucru de care cel puțin prietena ei, Lene, este ferm convinsă.

Johnny, convins că soţia lui a murit, nu o recunoaște, percepe doar o asemănare tulburătoare cu soţia lui și vrea să se folosească de acest lucru: Nelly ar trebui să joace rolul de soție, astfel încât el să obţină averea familiei ei, ucise în timpul Holocaustului. Nelly intră în joc şi devine propria ei dublură în încercarea de a-şi recupera viaţa dinainte.

Phoenix povestește despre o întoarcere imposibilă la viaţa anterioară și despre o identitate pierdută pentru totdeauna.

Regie: Christian Petzold. Actori: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorf

Filmul va fi subtitrat în limba engleză. Intrarea este liberă / Cu sprijinul Institutului Goethe

INFO

Centrul Cultural German

Str. Lascar Catargi nr. 38, Iasi

Telefon: 0040-232-214051

E-mail: info@kulturzentrum-iasi.ro

Web: www.kulturzentrum-iasi.ro

FB: www.facebook.com/DeutschesKulturzentrumIasi

PE ACEEASI TEMA:

Seara de film german: „Sanctuarul”

Seara de film german: „Un dar de la zei”

”Balerina”, – un debut devenit senzație, nominalizat la „Oscarul belgian” și la Premiile César-  se lansează în cinematografe din 15 februarie

ShortStop International Film Festival la Meru

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

”Judecata Poveștilor” cu magicianul Marian Râlea

Concert vocal-simfonic în cadrul Anului cultural Franța-România

Lansarea la Iași a romanului „Portocalele verzi”

”O seara romaneasca” in Gradina Palas

Scrie un comentariu: