Seara de film german: “Phoenix” (2014)

 

 

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German miercuri, 8 noiembrie 2017, începând cu ora 18.00, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul german “Phoenix” în regia lui Christian Petzold, care descrie o poveste cutremurătoare despre puterea iubirii, despre identitate și renaștere.

Inspirat de romanul „Return from Ashes” scris de Hubert Monteilhet, Petzold creează un film de holocaust fără egal, în măsura în care se referă la efectele secundare ale traumei, fără a arăta ororile războiului.

La scurt timp după încheierea celui de-al doilea Război Mondial, evreica Nelly se întoarce în Germania, cu leziuni faciale grave suferite în lagărul de concentrare de la Auschwitz. Deşi nu s-a recuperat complet în urma intervențiilor chirurgicale de reconstrucție facială suferite, decide să pornească în căutarea soțului ei, Johnny, deși acesta o trădase o dată naziștilor, lucru de care cel puțin prietena ei, Lene, este ferm convinsă.

Johnny, convins că soţia lui a murit, nu o recunoaște, percepe doar o asemănare tulburătoare cu soţia lui și vrea să se folosească de acest lucru: Nelly ar trebui să joace rolul de soție, astfel încât el să obţină averea familiei ei, ucise în timpul Holocaustului. Nelly intră în joc şi devine propria ei dublură în încercarea de a-şi recupera viaţa dinainte.

Phoenix povestește despre o întoarcere imposibilă la viaţa anterioară și despre o identitate pierdută pentru totdeauna.

Regie: Christian Petzold. Actori: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorf

Filmul va fi subtitrat în limba engleză. Intrarea este liberă / Cu sprijinul Institutului Goethe

INFO

Centrul Cultural German

Str. Lascar Catargi nr. 38, Iasi

Telefon: 0040-232-214051

E-mail: info@kulturzentrum-iasi.ro

Web: www.kulturzentrum-iasi.ro

FB: www.facebook.com/DeutschesKulturzentrumIasi

PE ACEEASI TEMA:

Manou – Aventuri în zbor la Cinema Ateneu

”Ma” – premiera la Cinema Ateneu

”Cap si pajura” la Cinema Ateneu

Proiecție – SIKSA. Stabat Mater Dolorosa

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

”Călătorie la 1900”: Gesturi de noblețe

Centenarul Sfârşitului Războiului de Întregire a Neamului

Black Glue – YOLO

Nou val de confirmări la Fall in Love Festival: Underworld, De La Soul, Robin and The Backstabbers, Soundopamine, Karpov not Kasparov și Otherside

Scrie un comentariu: