Seara de film german – Nordwand/Zidul mortii

Seara de Film German va avea loc miercuri, 9 martie 2011, incepand cu ora 18:30, in sala Bertolt Brecht a Centrului Cultural German din Iasi. Va fi prezentat filmul Nordwand in regia lui Philipp Stölzl, cu Benno Fürmann, Johanna Wokalek si Florian Lukas in rolurile principale.

Actiune: Nordwand este un film al regizorului Philipp Stölzl din 2008. Drama se bazeaza pe  povestea adevarata despre incercarea dramatica a primei ascensiuni a peretelui de nord al muntelui Eiger din Alpii elvetieni, supranumit si Zidul Mortii.

Germania, 1936: Regimul nazist doreste sa vada eroi pentru a sublinia puterea celui de-al treilea Reich. Pana si Henry Arau (Ulrich Tukur), redactorul sef al unui ziar german, este in cautare de noi titluri de succes. Dupa ce afla ca germanii vor sa cucereasca creasta de nord al muntelui Eiger, calatoreste cu voluntara Luise (Johanna Wokalek) in tinutul Berna Superioara.

La poalele muntelui, iubirea din copilarie a lui Luise, Toni Kurz (Benno Fürmann), si cu amicul lui  Andreas Hinterstoisser (Florian Lukas) se pregatesc de ascensiune. Toni, un pragmatic convins, este la inceput impotriva acestei misiuni periculoase. De data aceasta insa se lasa convins de Andreas pentru a merge mai departe.

Si astfel incepe cursa pentru a rezolva „ultima problema a  Alpilor”. Insa Toni si Andreas nu sunt singurii care vor sa cucereasca Zidul Mortii. O echipa austriaca ii urmareste pe cei doi la fiecare pas. Urmariti de oamenii din vale, cele doua grupuri inainteaza repede. Insa vremea se razvrateste iar pentru alpinisti nu mai este vorba de cine va castiga, ci de cine va reusi sa supravietuiasca.

Filmul va fi subtitrat in limba romana.

Intrarea este libera.

http://www.youtube.com/watch?v=xbbXWyI2AqE&feature=related
ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: