Seara de film german: Napola – Elite für den Führer

Centrul Cultural German va invita la Seara de Film German, miercuri, 24 noiembrie 2010, incepand cu ora 18:30, la sediul Centrului Cultural German din Iasi.

Va fi prezentat filmul Napola – Elite für den Führer in regia lui Dennis Gansel, cu Max Riemelt si Tom Schilling in rolurile principale.

Actiune: Germania 1942. Tanarul de 17 ani Friedrich Weimer (Max Riemelt) este un boxer talentat din cartierul de muncitori Wedding din Berlin. Talentul sau ii deschide usile institutului de educatie national-politica Napola din Allenstein, unde viitoarea elita a Marelui Reich german este indoctrinata. Friedrich considera ca e sansa vietii lui de a trece de barierele clasei si se inscrie in Ordensburg impotriva dorintelor parintilor. In lumea straina lui, dominata de disciplina si ordine nazista, afla ce este concurenta intensa si camaraderia neasteptata. Pana cand o campanie cruda impotriva prizonierilor de razboi fugari si prietenia pentru linistitul si sensibilul Albrecht Stein (Tom Schilling), fiul conducatorului regiunii, il pun in fata unei alegeri, ce inseamna si sfarsitul tineretii lui.

Filmul va fi subtitrat in limba romana.

Intrarea este libera.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Homeground #3 – Aproape Unplugged (Live Online)

Turneul Stradivarius 2020 – “Piazzolla 99” a fost reprogramat pentru luna septembrie

UAIC organizează 12 școli de vară online pentru liceeni

Palatul Culturii si Muzeul Unirii si-au redeschis portile

Scrie un comentariu: