Seara de film german – Minunea de le Berna

Centrul Cultural German Iasi va invita la Seara de Film German, miercuri, 23 mai 2012, incepand cu ora 18:30, in sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul Minunea de la Berna in regia lui Sönke Wortmann, cu Louis Klamroth, Peter Lohmeyer si Johanna Gastdorf in rolurile principale.

Actiune:  Primii eroi din Germania de dupa razboi, demoralizata si traumatizata de vina, au fost fotbalistii. In 1954, Germania de Vest a devenit in mod surprinzator Campioana Mondiala. In urma unui joc dramatic, finala jucata impotriva favoritei Ungaria a intrat in istoria Germaniei sub numele de “Minunea de la Berna”. Tot in aceasta perioada, Richard Lubanski se intoarce acasa dupa 11 ani petrecuti intr-o inchisoare sovietica, insa nimic nu mai este ca inainte! Are probleme in a se reintegra in familia si tara lui, facandu-si astfel familia nefericita.  Dar la fel cum fotbalistii au oferit din nou germanilor sentimentul unei comunitaţi, asa si familia se reuneste in cele din urma.

Filmul va fi subtitrat in limba romana.

Intrarea este libera.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Discuţie despre lucrarea ”Banner” (de Dan Acostioaei) cu Dan Acostioaei şi Nebojša Milikić, moderată de către Vahida Ramujkić.

Russian Cossack State Dance Company, cea mai buna companie ruseasca din lume vine la Iasi

Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Artisti romani participa la Designblok – Prague Design and Fashion Week 2017

Scrie un comentariu: