Seara de film german: “Măsurând lumea” (Germania 2012)

afis_res

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German miercuri, 5 octombrie 2016, începând cu ora 18:00, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul german „Măsurând lumea” în regia lui Detlev Buck din anul 2012.

La începutul secolului al 19-lea: doi bărbați au pornit în explorarea lumii. Unul din ei se concentrează pe lucrurile vizibile și celălalt pe cele imaginabile. Alexander von Humboldt, un descendent al unei familii nobile, călătorește în America de Sud pentru a măsura continentul și pentru a descoperi un alt mod de viață. Carl Friedrich Gauß, care provine dintr-o familie săracă, desfășoară activități de cercetare la birou acasă și este un matematician celebru. Mai târziu, cei doi germani, deveniţi între timp celebri se întâlnesc – sunt bătrâni și nu şi-au găsit neapărat fericirea.

Pentru adaptarea cinematografică a acestui bestseller internațional, un eveniment rar în literatura germană recentă, romancierul Daniel Kehlmann s-a implicat personal în scrierea scenariului.

Filmul va fi subtitrat în limba engleză. Intrarea este liberă / Cu sprijinul Institutului Goeth

INFO

Centrul Cultural German

Str. Lascar Catargi nr. 38, Iasi

Telefon: 0040-232-214051

E-mail: info@kulturzentrum-iasi.ro

Web: www.kulturzentrum-iasi.ro

FB: www.facebook.com/DeutschesKulturzentrumIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: