Seara de film german: “Labirintul minciunilor”

“Labirintul minciunilor”, considerat unul dintre cele mai revelatoare filme din anul 2014, este o dramă despre un tânăr procuror din Germania anilor `50, Johann Radmann, care descoperă cazul unui supraviețuitor de la Auschwitz, ce îl recunoaște pe fostul său gardian din lagărul de concentrare, în persoana unui profesor.

Deşi face o sesizare în acest sens, sistemul judiciar refuză să o ia în seamă. Împotriva voinței superiorilor săi direcți, Radmann începe să se ocupe de acest caz, dar se confruntă cu o rețea de represiune şi negare. Cercetările sale dezvăluie fapte condamnabile, care conduc la făptuitori. În ciuda rezistenței sociale și politice, Radmann nu se lasă descurajat și pune pe rol primul proces despre crimele petrecute la Auschwitz.

În căutarea adevărului acesta îşi depășește limitele competențelor, trece peste relația cu prietenii, colegii și aliații săi și se adâncește din ce în ce mai profund într-un labirint al vinovăției și al minciunilor. Dar ceea ce va scoate la lumină în cele din urmă va schimba țara pentru totdeauna …

INTRARE

Filmul va fi subtitrat în limba română. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.

INFO

Centrul Cultural German

Str. Lascar Catargi nr. 38, Iasi

Telefon: 0040-232-214051

E-mail: info@kulturzentrum-iasi.ro

Web: www.kulturzentrum-iasi.ro

FB: www.facebook.com/DeutschesKulturzentrumIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: