Seara de film german: ”Krabat” (2008)

Afis---Krabat_res

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German miercuri, 8 aprilie 2015, începând cu ora 18.00, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul fantastic „Krabat”, un film despre magie neagră, prietenie, iubire și moarte, în regia lui Marco Kreuzpaintner după romanul cu același nume al lui Otfried Preußler.

Filmul se bazează pe celebra poveste populară sorabă, Krabat. Filmul a fost filmat, printre altele, în apropiere de Sibiu, în condiții destul de nefavorabile pentru protagoniști.

Filmul Krabat a luat cu asalt cinematografele în 2008. Regizorul și scenaristul Marco Kreuzpaintner a adus pe marele ecran un film de aventuri fantasy, care amintește vizual foarte mult de trilogia “Regele inelelor”. Krabat se bazează pe romanul lui Ottfried Pressler (1971) și are loc în timpul Războiului de Treizeci de Ani (1618–1648).

Acțiune: Personajul principal, Krabat, un orfan de 14 ani, care tocmai și-a pierdut mama este atras la o moară misterioasă de o voce ce îi apare în vis. Aici devine ucenicul unui morar și începe să învețe  împreună cu alți unsprezece băieți nu doar mesteșugul morăritului, ci în cele din urmă și arta magiei negre. El se lasă ademenit de puterile întunericului, de care este fascinat la început, până îşi dă seama în ce s-a implicat. Doar prietenul lui Tonda vrea să-l salveze de soarta întunecată.

Filmul va fi subtitrat în limba engleză. Intrarea este liberă.

INFO

Centrul Cultural German

Str. Lascar Catargi nr. 38, Iasi

Telefon: 0040-232-214051

E-mail: info@kulturzentrum-iasi.ro

Web: www.kulturzentrum-iasi.ro

FB: www.facebook.com/DeutschesKulturzentrumIasi

PE ACEEASI TEMA:

Martin Eden | Cinema Ateneu

Câinele, adevăratul meu prieten 2 | Cinema Ateneu

Dama de cupă | Cinema Ateneu

Servitorii | Cinema Ateneu

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

De ziua femeii | concert Corul Marii Uniri

Portretul unei tinere femei | Cinema Ateneu

Ma ma | Cinema Ateneu

1 MARTIE. Cuvinte și imagini cu șnur alb-roșu, de la creativitatea românească pentru lumea întreagă

Scrie un comentariu: