Seara de film german: ”Hotel Lux” (2011)

Afis---Hotel-Lux_res

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German miercuri, 22 aprilie 2015, începând cu ora 18.00, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul german „Hotel Lux”  în regia lui Leander Haußmann din anul 2011.

Acțiunea filmului se desfășoară în Berlinul anului 1933 și îi are ca protagoniști pe Hans Zeisig și Siggi Meyer care strălucesc pe ecrane parodiindu-i pe Hitler și pe Stalin- nestingheriți de încercările inițiale de intimidare a lor.

Însă lucrurile iau altă întorsătură, aceștia cazând în dizgrație. Meyer se împotrivește, este prins și dus într-un lagăr. Zeisig este nevoit să fugă cu un pașaport fals și ajunge în Moscova, în hotelul rău famat al emigranților: Hotel Lux. Serviciul secret sovietic îl consideră pe acesta drept astrologul trădător al lui Hitler; Zeisig îi citește lui Stalin în stele, dar intră totuși în lupta pentru putere a intriganților lui Stalin. Zeisig o iubește pe Frida, o susținătoare din Olanda a unei mișcări subversive, care îl protejează până când ea însăși cade în dizgrație.

La final totuși se mai împlinește un vis: în august 1939, în ziua în care ministrul de externe al lui Hitler vine la Moscova pentru a semna pactul de neagresiune între Stalin și Hitler, Ziesig, Meyer și Frida reușeșc să fugă la Hollywood.

Filmul va fi subtitrat în limba engleză. Intrarea este liberă. / Cu sprijinul Institutului Goethe.

INFO

Centrul Cultural German

Str. Lascar Catargi nr. 38, Iasi

Telefon: 0040-232-214051

E-mail: info@kulturzentrum-iasi.ro

Web: www.kulturzentrum-iasi.ro

FB: www.facebook.com/DeutschesKulturzentrumIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: