Seara de film german: Herta Müller – Alfabetul fricii(2015, 56 min)

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German miercuri, 1 noiembrie 2017, începând cu ora 18.00, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul documentar “ Alfabetul fricii” realizat de John Albert Jansen, în anul 2015 , care o are ca protagonistă pe Herta Müller.

Herta Müller – Alfabetul fricii (2015, 56 min). Regie: John Albert Jansen

După cel de-al doilea război mondial, minoritatea germanofonă din România comunistă au avut o soartă grea. Herta Müller (*1953) este așa-numita “Românca-germană”. Tatăl ei era în SS iar mama ei a dispărut timp de cinci ani, după ce a fost trimisă într-un lagăr de muncă sovietic. Tinerea ei a fost marcat deă teamă, represiune și tăcere.

Deși Herta Müller s-a retras din viața publică după ce a primit Premiul Nobel pentru Literatură, John Albert Jansen a reușit totuși să primească permisiunea de a filma în casa ei din Berlin.

În documentarul rezultat, „Alfabetul fricii”, Herta Müller vorbește despre tinerețea ei și despre regimul represiv al lui Ceaușescu, completat cu imagini ale locului său de naștere, un mic sat din România și declarații ale ultimilor săteni supraviețuitori.

Filmul este în limba germană și română, și este subtitrat în limba engleză.

Intrarea este liberă!

INFO

Centrul Cultural German

Str. Lascar Catargi nr. 38, Iasi

Telefon: 0040-232-214051

E-mail: info@kulturzentrum-iasi.ro

Web: www.kulturzentrum-iasi.ro

FB: www.facebook.com/DeutschesKulturzentrumIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: