Seara de Film German: “Funny Games”

Centrul Cultural German Iasi va invita la Seara de Film German, miercuri, 28 martie 2012, incepand cu ora 18:30, in sala Bertolt Brecht a Centrului Cultural German Iasi. Va fi prezentat filmul Funny Games in regia lui Michael Haneke, cu Ulrich Mühe, Frank Giering, Susanne Lothar in rolurile principale.

Actiune: O familie instarita pleaca in concediu la casa lor de vacanta de pe malul lacului Quartier. La scurt timp dupa ce sosesc, un tanar decent (Frank Giering) le bate la usa, rugandu-i politicos sa-i imprumute un ou. I se alatura imediat un alt tanar, mai subtire si mai stilat (Arno Frisch). Inselata de aparenta cuviincioasa a celor doi si de afirmatiile lor ca ar fi prieteni ai familiei vecine, Anna, sotia (Susanne Lothar), le da voie in casa. Odata intrati, atitudinea politicoasa a celor doi tineri se schimba complet.

Michael Haneke isi impinge spectatorii pana la limita, fortandu-i sa priveasca in fata lipsa de logica a violentei nemotivate si propria lor fascinatie fata de imaginile ei cinematografice.

Filmul este interzis persoanelor sub 18 ani.

Filmul va fi subtitrat in limba engleza.

Intrarea este libera.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: