Seara de film german: ”Fugi, daca poti”

 

Centrul Cultural German Iaşi vă invită la Seara de Film German miercuri, 3 mai  2017, începând cu ora 18.00, în sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul german “Fugi, dacă poţi” în regia lui Dietrich Brüggemann, din anul 2010.

Filmul povesteşte cu umor negru o dramă amuzantă despre prietenie și dragoste şi pune întrebarea: cum funcţionează prietenia când intervine dragostea?

Ben este de mult timp îndrăgostit de la distanță de Annika. El este inteligent, amuzant, dar descumpănit deoarece din cauza unui accident grav este imobilizat într-un scaun cu rotile și depinde de ajutorului asistentului său social Christian. Acesta din urmă priveşte viaţa mai detaşat, este distrat și relaxat.

Ambii o cunosc pe Annika, o violoncelistă complet copleșită de studiile sale muzicale, de care se îndrăgostesc în acelaşi timp. În trei aceştia îşi creează o lume a aspiraţiilor și imaginației. Dar, desigur, ambii băieți doresc mai mult de la Annika decât prietenia ei. Aceasta nu se poate însă decide, îi place de Christian şi de felul lui jucăuș, dar se simte mai legată de Ben. Ceea ce a început ca un joc pentru cei trei, devine pentru Ben o călătorie în cele mai adânci temeri sale, din care cu greu se va putea regăsi pe sine.

Regie: Dietrich Brüggemann. Actori: Robert Gwisdek, Anna Brüggemann, Jacob Matschenz

Filmul va fi subtitrat în limba engleză. Intrarea este liberă / Cu sprijinul Institutului Goethe

INFO

Centrul Cultural German

Str. Lascar Catargi nr. 38, Iasi

Telefon: 0040-232-214051

E-mail: info@kulturzentrum-iasi.ro

Web: www.kulturzentrum-iasi.ro

FB: www.facebook.com/DeutschesKulturzentrumIasi

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: