Seara de film german – “Der Rauber/ Hotul”

 

* miercuri, 23 noiembrie 2011, ora 18.30 * sala Bertolt Brecht, Centrul Cultural German Iasi (str. Lascar Catargi 38, vis-a-vis de Spitalul de Urgente)

Der Räuber/ Hotul (Germania 2010)

Regie: Benjamin Heisenberg

Cu: Andreas Lust, Franziska Weisz

Sinopsis: HOTUL spune povestea unui om multi-talentat: Johann Rettenberger, un maratonist de succes si jefuitor de banci in serie. Sobru si precis, isi masoara ritmul cardiac, tensiunea, rezistenta si eficienta -, atunci cand se antreneaza, dar si atunci cand jefuieste banci, cu o masca ridicola si inarmat cu o pusca, reusind sa fuga inainte de a ajunge politia. El locuieste nedescoperit inca impreuna cu prietena lui Erika in Viena. Pasionat si dornic de calatorie, de miscare si de frumusetea raidurilor, ajunge sa isi schimbe locuinta de pana la trei ori pe zi. Cand este descoperit, picioarele il poarta pana in fata unei defilari a politiei. Cineva ca el nu poate avea un scop: departe, tot mai departe il duce fuga lui.

La sfarsitul anilor ‘80 s-a incheiat fuga unui om, pe care mass-media l-a numit “Pump gun Ronnie”. Romanul “Der Räuber / Hotul” de Martin Prinz se bazeaza pe acest eveniment spectaculos din istoria criminala austriaca, pe care Benjamin Heisenberg, dupa debutul prestigios cu filmul SCHLÄFER,  il transpune pe pelicula cinematografica: El il infatiseaza pe spargatorul de banci ca un atlet de top in domeniul sau, dependent de endorfine, ca iubit si cautator de libertate, ca un fel de fenomen natural, condus de o energie interioara. Un thriller cu nuante filozofice despre un outsider misterios, al carui drum spectatorii il urmaresc cu sufletul la gura.

Filmul va fi subtitrat in limba romana.

Intrarea este libera.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: