Seara de film german – Casa Buddenbrook (Germania 2008)

Centrul Cultural German Iasi va invita la Seara de Film German, miercuri, 9 mai 2012, incepand cu ora 18:30, in sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul Casa Buddenbrook in regia lui Heinrich Breloer, cu Jessica Schwarz, Armin Mueller-Stahl, August Diehl si Mark Waschke in rolurile principale.

Drama Casa Buddenbrook aparuta in 2008 este a patra ecranizare a romanului cu acelasi nume aparut in 1901 al scriitorului german Thomas Mann. Regizorul Heinrich Breloer si-a facut un nume in cinematografie cu documentarele dramatice, mai ales cu seria de televiziune Die Manns despre familia scriitorului, ceea ce il face sa fie un specialist in Thomas Mann. Casa Buddenbrook este primul lui film de fictiune.

Actiune: In anii 1840, Lübeck este un oras comercial dominant pe coasta Marii Baltice, si Buddenbrooks sunt printre familiile de prim rang ale orasului. Insa familia incepe cu timpul sa se destrame. Conflictul se extinde peste trei generatii, in care interesele economice se confrunta cu dorintele personale.

Filmul va fi subtitrat in limba romana.

Intrarea este libera.

 

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Cuvinte cheie:

Scrie un comentariu: