Seara de film german – “Auf der anderen Seite” / “De partea cealalta”

Centrul Cultural German Iasi va invita la Seara de Film German, care va avea loc miercuri, 14 martie 2012, incepand cu ora 18:30, in sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul Auf der anderen Seite / De partea cealalta in regia lui Fatih Akin, cu Nurgül Yesilçay si Baki Davrak in rolurile principale. El surprinde destinele a sase oameni din doua generatii diferite, membri a trei familii de origine germana si turca.

Actiune: Ali (Tuncel Kurtiz) este un barbat pensionat a carui sotie a murit. Intr-una din vizitele lui la bordel o cunoaste pe Yeter (Nursel Köse, “Kebab Connection”) si o convinge sa convietuiasca cu el in schimbul unei sume de bani corespunzatoare salariului ei lunar. Nejat, fiul lui Ali, un tanar profesor ce preda germanistica la Universitatea din Hamburg, nu e deloc multumit cand tatal sau o aduce acasa pe Yeter. Cu toate acestea, tanarul incepe sa o respecte pe femeie cand afla ca aceasta ii trimite o mare parte din banii castigati fiicei ei  ramasa in Turcia, Ayten (Nurgül Yesilcay), pentru a-i finanta studiile.

Cand Yeter, prietena tatalui sau, moare intr-un mod tragic, Nejat se duce la Istanbul in speranta de a o gasi pe Ayten. Dar Nejat nu stie ca Ayten, activista politica, fugise de ceva timp in Germania pentru a scapa de politia turca. Este nevoie de mai mult decat o singura calatorie pana la intalnirea protagonistilor…

Filmul va fi subtitrat in limba romana.

Intrarea este libera.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: