Seara de film german – “Auf der anderen Seite” / “De partea cealalta”

Centrul Cultural German Iasi va invita la Seara de Film German, care va avea loc miercuri, 14 martie 2012, incepand cu ora 18:30, in sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul Auf der anderen Seite / De partea cealalta in regia lui Fatih Akin, cu Nurgül Yesilçay si Baki Davrak in rolurile principale. El surprinde destinele a sase oameni din doua generatii diferite, membri a trei familii de origine germana si turca.

Actiune: Ali (Tuncel Kurtiz) este un barbat pensionat a carui sotie a murit. Intr-una din vizitele lui la bordel o cunoaste pe Yeter (Nursel Köse, “Kebab Connection”) si o convinge sa convietuiasca cu el in schimbul unei sume de bani corespunzatoare salariului ei lunar. Nejat, fiul lui Ali, un tanar profesor ce preda germanistica la Universitatea din Hamburg, nu e deloc multumit cand tatal sau o aduce acasa pe Yeter. Cu toate acestea, tanarul incepe sa o respecte pe femeie cand afla ca aceasta ii trimite o mare parte din banii castigati fiicei ei  ramasa in Turcia, Ayten (Nurgül Yesilcay), pentru a-i finanta studiile.

Cand Yeter, prietena tatalui sau, moare intr-un mod tragic, Nejat se duce la Istanbul in speranta de a o gasi pe Ayten. Dar Nejat nu stie ca Ayten, activista politica, fugise de ceva timp in Germania pentru a scapa de politia turca. Este nevoie de mai mult decat o singura calatorie pana la intalnirea protagonistilor…

Filmul va fi subtitrat in limba romana.

Intrarea este libera.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

Bucurie in Palatul Copiilor Iasi

Recrutori din toată Europa la târgul de joburi Careers in White din Iași

Recital de pian Andreas Iliuță

Concert JASSY JAZZ ORCHESTRA la Palatul Culturii

Scrie un comentariu: