Seara de film german – “Im Winter ein Jahr”/”In iarna un an”

Centrul Cultural German Iasi  va invita miercuri, 22 februarie 2012, incepand cu ora 18:30, la Seara de Film German in sala Bertolt Brecht. Va fi prezentat filmul Im Winter ein Jahr / In iarna un an in regia lui Benjamin Heisenberg, cu Karoline Herfurth si Josef Bierbichler in rolurile principale. Filmul are la baza romanul Aftermath de Scott Cambell.

Regizoarea Caroline Link a luat in anul 2003 premiul Oscar pentru cel mai bun film strain pentru filmul Nirgendwo in Afrika / Nicaieri in Africa.

 

Actiune: Eliane Richter il roaga pe artistul Max Hollander sa picteze portretele copiilor ei: Lilli, studenta talentata la dans, si Alexander, care a murit  cu un an in urma. Max Hollander o invita pe tanara de 22 ani in atelierul lui ca sa-i serveasca drept model, dar si ca sa-i povesteasca despre fratele ei, pe care il picteaza ajutandu-se doar de niste fotografii. Insa povestirile tinerei cu probleme emotionale despre familia ei si relatia cu fratele ei mai tanar cu trei ani scot la lumina un profil psihologic complex al familiei iar Max este atras din ce in ce mai mult in acest vartej care-i va schimba in curand viata.

Filmul va fi subtitrat in limba romana.

Intrarea este libera.

ULTIMELE ARTICOLE PUBLICATE:

DEGEȚICA | Teatrul Luceafarul Iasi

Mireasa mortului | Cinema Ateneu

Inimă de foc: Neînfricata | Cinema Ateneu

Downton Abbey: O nouă eră | Cinema Ateneu

Scrie un comentariu: